A magyar családok valószínűleg leggyakrabban rántott húst esznek hétvégén. Ezt dobjuk fel kicsit a bunda felturbózásával.
Katuci
Használhatunk hozzá diót, de vegyesen is mindenféle finom csonthéjast: mandulát, kesudiót, mogyorót. Ha pedig mégis inkább sütőben sütne parmezános rántott húst, kattintson IDE.
Hozzávalók:
50 dkg csontozott sertéskaraj (6 szelet kb.)
liszt
2 tojás
10 dkg dióféle
fél magos zsemle
só, bors,
olaj
- A húst átmossuk, megtöröljük, kissé kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
- A dióféléket és a fél magos zsemlét késes aprítóban finomra daráljuk.
- A hússzeleteket hagyományos módon bepanírozzuk a lisztbe, tojásba és a diós morzsába, végül forró olajban kirántjuk.
Katuci