Kicsit másként: dióbundás rántott karaj

Zanza!

A magyar családok valószínűleg leggyakrabban rántott húst esznek hétvégén. Ezt dobjuk fel kicsit a bunda felturbózásával.

Fotó: Katuci

Használhatunk hozzá diót, de vegyesen is mindenféle finom csonthéjast: mandulát, kesudiót, mogyorót. Ha pedig mégis inkább sütőben sütne parmezános rántott húst, kattintson IDE

Hozzávalók:

50 dkg csontozott sertéskaraj (6 szelet kb.)
liszt
2 tojás
10 dkg dióféle
fél magos zsemle
só, bors,
olaj

  1. A húst átmossuk, megtöröljük, kissé kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. A dióféléket és a fél magos zsemlét késes aprítóban finomra daráljuk.
  3. A hússzeleteket hagyományos módon bepanírozzuk a lisztbe, tojásba és a diós morzsába, végül forró olajban kirántjuk. 
Fotó: Katuci
Blogmustra