Lisztmentes csokitorta meggyel

Zanza!

Csokirajongók, figyelem! Ennél a sütinél csokisabb már egyszerűen nem is létezhet. Először is nagyon sok étcsoki kell hozzá, a csokin kívül pedig csak cukor és tojás kerül bele. Lisztet egyáltalán nem tartalmaz, illetve a lisztet helyettesítő magőrleményeket sem. Mi még megszórtuk egy kevés meggyel is, hogy fokozzuk az élvezeteket.

Fotó: Ötvös Zsuzsanna

Meggy helyett mehet rá málna, erdei gyümölcs, de akár durvára vágott mogyoróval, pisztáciával, mandulával vagy kakaóbabtörettel is meg lehet szórni.

Hozzávalók egy 18 cm-es tortakarikához:

90 g étcsokoládé (70% kakaótartalommal) 
60 g porcukor 
60 g vaj 
3 kisebb tojás 
30 g nádcukor 
egy csipet tengeri só  
egy marék meggy (lehet fagyasztott is)

1. Az étcsokoládét, a vajat és a porcukrot mikróban vagy vízgőz fölött összeolvasztjuk. Szobahőmérsékletűre hűtjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáit, és belekeverjük a sót.  

2. A tojásfehérjéket  a nádcukorral habbá verjük. A habot két részletben a csokis masszához forgatjuk.  

3. A masszát sütőpapírral bélelt tortakarikába öntjük, és megszórjuk magozott meggyel.  

4. 160°C-ra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük. Akkor jó, amikor a teteje már teljesen megszilárdul, de a belseje jó szaftos-ragacsos marad.

Fotó: Ötvös Zsuzsanna
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra