Amikor a fasírt szép kis szalonnakabátot kap, az nem csak jól néz ki, de garantáltan nem is szárad ki a hús alatta. Kiváló hétvégi fogás, de akár szendvicsbe is tömheti a maradékot.
Katuci
A kukorica cserélhető nyugodtan párolt zöldborsóra vagy pirított gombára is.
Hozzávalók (25x6x8 cm-es formához):
50 dkg darált hús
10-20 dkg konzerv kukorica (ízlés szerint, a többel kicsit édesebb lesz)
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg szeletelt bacon
2 tojás
2 ek. pirospaprika (ha lehet, legyen füstölt)
só, bors
3 evőkanál zsiradék
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A hagymát felaprítjuk, és közepes lángon 5-10 perc alatt megpároljuk az olajon. A végén rápréseljük a fokhagymát is.
- A húst fűszerezzük a sóval, borssal és paprikával. Beledolgozzuk a tojást, a kukoricát (vagy egyéb zöldséget) és a hagymát is.
- A sütőformát kibéleljük a szalonnaszeletekkel, úgy hogy kissé fedjék egymást, és a széle túllógjon a forma peremén. Beleszedjük a húsos masszát. Ráhajtogatjuk a bacon szélét.
- 50 percre a forró sütőbe tesszük. Ha megsült, egy tepsire kifordítjuk, és öt perc alatt szép pirosra pirítjuk a szalonnát.
Katuci
További klasszikus fasírtokat ITT, húsmenteseket pedig ITT talál még.