Izomkaják: lecsós-krumplis csülök

Olvasási idő kb. 2 perc

Sok munka nincs vele, de a sütésre rá kell szánni a 2-2,5 órát. Az eredményért viszont hálás tekinteteket és elismerő hümmögést kapunk.

csülök1
Katuci

A férjem bizony egy ilyen szép adag csülköt kapott tőlem Valentin-napra. Tudom-tudom, nem épp a legromantikusabb egy állat lábát adni a kedvesnek a szerelmesek napján, de ő ennek örült a legjobban.

Ha pedig rákapott a csülökre, főzzön pörköltet is! 

Hozzávalók:

1 nagy csülök kicsontozva, négyfelé vágva (ezt a hentes elvégzi helyettünk)
3-4 nagy paprika (ilyenkor még a kápia a legfinomabb)
3-4 nagy fej paradicsom
6 fej hagyma
6 közepes méretű krumpli
só, bors,
olaj

csülök2
Katuci
  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A csülökdarabokat alaposan átmossuk. Ez nem csak a tisztaságuk miatt fontos, de az esetlegesen benne maradó csontszilánkoktól is megszabadulunk. Papírtörlővel áttöröljük.
  2. Egy nagy lábasban kevés olajat hevítünk, ha forró, beledobjuk a húst, megpirítjuk minden oldalát.
  3. A zöldségeket megtisztítjuk, tetszőlegesre daraboljuk. Egy nagy tepsi aljába szétterítjük.
  4. A zöldségágyra helyezzük az elősütött csülköket. A fazékba -  amiben pirítottuk őket – öntünk kevés vizet, hogy felszedjük a lepirult részeket, majd a tepsibe öntjük ezt is. (Nem kell sok víz, épp csak annyi, hogy ne égjen bele az étel az edénybe.)
  5. Alaposan sózzuk és borsozzuk az ételt. A tepsit lefóliázzuk, és nagyjából 2 órára sütőbe tesszük.
  6. Amikor már szépen megpuhult a hús, levehetjük a fóliát, és tovább sütjük az ételt nagyjából 20-30 percig. 5-10 percenként érdemes megforgatni a húsokat, hogy szépen megpiruljon minden oldala. A sütés végén a bőrős oldala legyen felfelé. Forrón, jó sok savanyúsággal tálaljuk! 
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek