Bár arra, hogy bármit süssünk nutellával, mindig lehet indokot találni, de az ősz különösen jó ürügy a túlzó használatára, hiszen végül is a mogyoró őszi termés, nem igaz??
A kekszben egyébként az apróra vágott mogyoró elhagyásával is tökéletesen érződik a mogyoróíz (vagy mondjuk inkább nutellaíz), de plusz ropogósságot ad a belül puhább, olvadós állaghoz: akár így, akár úgy készítjük, nem kell sokat kínálgatni majd a sütiket.
A teljes kiőrlésű liszt nem igazán azért kap szerepet, hogy így még jól meg is dicsérhetjük magunkat, milyen egészségeset sütünk, hanem mert kicsit tömörebb állagot biztosít a meglehetősen vajas-mogyoróolajos puha tésztának.
Hozzávalók, 24 kekszhez
10 dkg puha vaj
10 dkg nutella
15 dkg cukor
1 tojás
15 dkg teljes kiőrlésű liszt
10 dkg liszt
1 ek étkezési keményítő (helyette tehetünk sima lisztet is a tésztába)
9 gr sütőpor
csipet só
10 dkg apróra vágott mogyoró
- Az első négy hozzávalót a kézi mixer legmagasabb fokozatán 5 perc alatt habosra keverjük.
- A száraz hozzávalókat összevegyítjük, a vajas keverékhez adjuk, majd belekeverjük a mogyorót is.
- A puha tésztamasszát két 20 cents rúddá formáljuk, és folpackban 2 órát a hűtőben pihentetjük.
- A tésztarudakat 12-12 egyforma darabra vágjuk, gyorsan gombócozzuk, és sütőpapíron, 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük
Ne süssük túl, így a szélén ropogós, a közepén omlós sütiket kapunk – bár el fog fogyni teljesen ropogósan is....
Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze