Újabb vigaszsüti az iskolakezdés hetére: az első igazán szabad délutánt a héten legjobb ezzel kezdeni. Hamarabb össze lehet dobni, mint ahogy felmelegszik a sütő; egyszerre sül ki a puha, szaftos csokis tésztája a sűrű csokis szósszal, és már csak egy kis tejszín vagy vaníliafagyi hiányzik ahhoz, hogy elfelejtesse, hogy 10 hónap van hátra a nyári szünetig.
Riasztónak tűnhet, hogy a tészta tetejére kell öntenünk közel 3 deci forró kakaós folyadékot, de a dolog működik: a sütés végére a szósz besűrűsödik, a tészta alá varázsolja magát, az pedig egyszerre szaftos és omlós lesz tőle. Ennél egyszerűbben gyereket sütivel nem lehet levenni a lábáról, de ha mondjuk vacsora utáni desszertnek szánjuk (az előre kimért hozzávalókat gyorsan elkeverve bedugjuk az előmelegített sütőbe), és egy kis alkohollal is megbolondítjuk, kevés felnőtt fog rá nemet mondani.
Hozzávalók:
14 dkg liszt
1 nagy kk. sütőpor
8 dkg cukor
2 dkg holland kakaópor
1,2 dl tej
1 tojás
4 dkg olvasztott vaj
1kk vaníliakivonat/ 1 vaníliáscukor
12 dkg barna nádcukor
3 dkg holland kakaópor
2,5 dl forró víz
kevés vaj a forma kikenéséhez
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a vizet egy teáskannában feltesszük forrni, a formát kivajazzuk.
- Az első négy hozzávalót egy nagyobb tálba összeszitáljuk.
- Elkeverjük a tejet, az olvasztott vajat, a tojást és a vaníliakivonatot, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókhoz.
- A kivajazott formába simítjuk a tésztát és elegyengetjük.
- A nádcukrot és a másik adag kakaót összekeverjük, majd felöntjük a lobogó forró vízzel, és elkeverjük.
- Óvatosan, egy kanál hátára csurgatva a tészta tetejére locsoljuk.
- A formát a sütő alsó harmadába tesszük, és 20-25 percig sütjük.
- Langyosan, fagyival vagy tejszínhabbal tálaljuk.
Büszkék vagyunk arra, hogy az ország egyik legszélesebb borválasztékával várhatjuk Önöket! Áruházaink polcain az ismert magyar pincészetek népszerű borai mellett számos borkülönlegességgel is találkozhat. Célunk, hogy borkínálatunk minden eleme valóban a legjobb ár-érték arányt tükrözze