Zanza!

Ez a sütemény egy újabb későnyári jolly joker mákrajongóknak. A mák a legtöbb savanykás piros bogyós gyümölccsel – a ribizlivel, meggyel, málnával, szederrel, áfonyával  – szuper párost alkot, de még sárgabarack-szeletekkel megpakolva is isteni!

Mákos-ribizlis1
Fotó: Ötvös Zsuzsanna

A sütemény összeállítása csak pár percet vesz igénybe, a jutalmunk pedig egy könnyű, szaftos, gyümölcsös édesség lesz!

Hozzávalók egy kisebb tepsihez (kb. 20x40 cm):

4 tojás, szétválasztva
200 g nádcukor
2 dl étolaj
250 g natúr joghurt
1 kezeletlen citrom héja
250 g liszt
90 g darált mák
2 tk. sütőpor
2-3 marék ribizli

1. A tojássárgákat, a cukrot, az étolajat és a joghurtot simára keverjük.

2. Egy tálban összeforgatjuk a lisztet, a darált mákot, a sütőport és a citromhéjat. Ehhez hozzákeverjük a joghurtos-cukros keveréket.

3. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd két részletben a tésztához forgatjuk a tojáshabot.

4. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejét bőven megszórjuk a ribizlivel.

5. 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Mákos-ribizlis2
Fotó: Ötvös Zsuzsanna
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Blogmustra