A kedvenc ételeim közé tartozik a grillezett sajt, de a grillsajtként árult borzalmakat nem tudom megenni, szerintem el sem lehet rágni. A gomolya viszont gyönyörűen pirul, egyben marad, ideális grillsajt.
Katuci
Az egész étel kereken öt perc alatt elkészül, így ideális hétköznapokra, de akár lustálkodós szombatokra is. Ha valakinek nagyon hiányzik belőle a hús, dobhat néhány szelet sonkát a sajt mellé.
Hozzávalók (2 adag):
20 dkg gomolya sajt
vegyes saláta
néhány szem szőlő
1 marék dió
1 evőkanál
méz
fél citrom
olívaolaj
só
- Mindenekelőtt nyissuk nagyra az ablakot.
- Egy serpenyőt felforrósítunk, egy-két csepp olajat teszünk bele, majd beletesszük a sajtot 2-4 darabra vágva. Közepesre mérsékeljük a lángot, és nagyjából két percig nem nyúlunk a sajthoz, hogy jól megpiruljon az alja. Egy lapát segítségével megfordítjuk a sajtot, a másik felét is aranybarnára sütjük.
- Közben a tányérokra halmozzuk a salátát. A fél citrom levét elkeverjük kétszeres mennyiségű olívaolajjal és egy nagy csipet sóval.
- A félbevágott szőlőszemeket a salátára szórjuk, átemeljük a sült sajtokat a serpenyőből.
- A serpenyőt papírtörlővel szárazra töröljük, beledobjuk a diót. Néhány perc alatt illatosra pirítjuk, lezárjuk a lángot, rácsurgatjuk a mézet, és átforgatjuk benne a diót.
- Az öntetet az étel tetejére öntjük, végül rászórjuk a mézes diót is. Rögtön tálaljuk!