Szakmák, amikben nagy eséllyel elhízunk

Egy New York-i piackutató cég, a Harris Interactive felmérése szerint akkor a legnagyobb az esélyünk az elhízásra, ha utazási irodában dolgozunk, ügyvédek, esetleg bírók vagyunk. Ez a három szakma volt ugyanis az, ahol a cégnél töltött idő alatt legnagyobb arányban híztak el a megkérdezett munkavállalók. A több mint 5700, 18 évesnél idősebb dolgozó között végzett felmérésben a dobogós helyek után a szociális munkások, a tanárok, művészek, designerek, építészek, adminisztratív asszisztensek, orvosok, rendőrök és tűzoltók jöttek a sorban. A listának pedig még nincs vége, ha eddig nem ismert magára, ne örüljön, lehet, hogy kattintás után fog.

kövér nő tk3s 12790017

Az eddigieken kívül a PR és marketing, valamint az informatikai területen dolgozók is veszélyben vannak, ezzel lefedve akár magunk, akár az ismerőseink jelentős részét is. A felmérés azt is kimutatta, hogy a dolgozók 26 %-a több, mint 10 kilót szedett föl, amióta a jelenlegi pozíciójában van, de 14 %-nál ez a gyarapodás elérte a 20 kilót is. A megkérdezetteknek csak 16 % fogyott, amióta a jelenlegi cégénél dolgozik, de azon csodálkoznánk, ha ez a munkakörnek lenne köszönhető. Persze a nehéz fizikai munka biztosan több kalóriát igényel, mint a gép előtt ücsörgés, de a felmérés nem terjedt ki ilyen jellegű munkákra. Részleteket itt olvashatnak.

tk3s 11100013



A nem meglepő tény pedig az, hogy a megkérdezettek 54 %-a gondolta úgy, hogy a hízás az ülő munkájának köszönhető és ebben nyilván nem is tévedett. Pláne, hogy az emberek 56 % eszi még az ebédjét is a számítógép előtt ülve, ráadásul ha rendel, még csak fel sem kell állnia. Ehhez képest vicces önámításnak tűnik az a 18 %, aknek meggyőződése, hogy a túlsúlyuk a munkahelyi ünnepségeknek és szülinapoknak köszönhető.

A kutatás megrendelője, a careerbulider.com alelnöke szerint a munkaadóknak is nagyon fontos, hhogy a munkavállalók egészségesek, energikusak és ezáltal termelékenyebbek maradjanak. Ez így igaz, de talán kéne ingyen fittnessbérlet vagy egyéb juttatás ahhoz, hogy ne hagyjuk felugrani a 10-20 kilókat. Ha ilyen jutattás nincs is, néha álljunk föl a géptől, és mozgolódjunk, hátha tovább maradunk életben. Egy kis mozgás nem árthat...

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek