A visszafogott smink Kate Winslet természetességének a titka

Nemrég az Oscar-díjas színésznőt választották meg a legtermészetesebb szépségnek Hollywood asszonyai közül. Talán emiatt, talán más indíttatásból, de Kate Winslet pár nappal ezelőtt az Away We Go című film New York-i bemutatóján is törekedett a minél természetesebb külsőre. A Daily Mail szerint azonban bármennyire is úgy tűnhet, hogy a színésznő alig sminkelte ki magát a jeles eseményre, azért jó pár dekorkozmetikumot igénybe vett ő (vagy a sminkese). Igaz, meglehetősen ügyesen alkalmazták ezeket.

A lap megkérte Julia Bolino sminkmestert, magyarázza el, hogyan érhette el a híresség, hogy külseje ilyen természetesnek hasson. Bolino szerint Kate Winslet bőrére egy olyan alapozót vittek fel, ami a benne található apró részecskéknek köszönhetően visszaveri a fényt. A szem alatti karikákat és apróbb foltokat korrektorral tüntették el, végül egy nagyon vékony réteg világos színű púderrel rögzítették az alapozót. A szemhéjait egy barackszínű szemhéjpúderrel vagy folyékony szemhéjpúderrel festették ki, a szemöldökcsont és szemhéj közötti bemélyedésnél pedig egy világosbarna árnyalatot használtak. A természetes hatás érdekében a szempilláknál és a szemöldöknél csupán egy szemspirálra és egy tusra van szükség, a szemceruza szóba sem jöhet.

Ami az ajkat illeti, a szájnál sötétebb vagy világosabb árnyalatot nem szabad használni. A kontúrt egy testszínű ceruzával kell meghúzni, a szájfényt pedig a neszesszer mélyére kell süllyeszteni. Az arcpirosítóknál el kell felejteni a nagyon rózsaszín és nagyon bronzos árnyalatokat, és olyan terméket érdemes vásárolni, ami harmonizál a bőrünk színével. Winslet esetében egy barackszínű arcpirosító volt a megfelelő választás. A legkevesebb erőfeszítést talán a színésznő frizurája igényelte, hiszen copfjához valószínűleg nem volt szükség többre pár másodpercnél és egy fésűnél.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek