Ingyenes applikáció segít, ha futás közben megtámadnának

A jelenleg hatályos korlátozások következtében a sportolók számára sincs más opció, mint az, hogy egyedül vágjanak neki a kilométereknek. Sajnos azonban az utóbbi hónapokban ismét több olyan esetről hallhattunk, amikor egyedül futó nőket ért támadás.

Ilyenkor az ember sokszor úgy érzi, hogy teljesen tehetetlen. Telefonálni nincs idő, a most kialakult helyzet miatt pedig könnyen előfordulhat, hogy senki sincs a közelben. Az ilyen esetekre alkották meg a Kezedben a biztonságod ingyenes alkalmazást, amely segítségével telefonhívás nélkül tudunk segítséget kérni.

Láthatatlan biztonság

Nemcsak sportolás közben, de olyan esetekben is nagy segítség lehet az applikáció, amikor egyedül mennénk valahova. A mobilalkalmazás segítségével észrevehetetlenül, több módon is indíthatunk riasztást. A segítségkérés csupán egy mozdulat: a fülhallgató telefonból történő kihúzása, a ki/be kapcsoló gomb többszöri megnyomása vagy a pánikgomb használata segítségével a riasztás másodperceken belül célba ér, előzetesen beállított ismerőseid számára pedig térkép jelzi, hogy hol történt a baj, de adott esetben még a rendőrséghez is befut a riasztás.

Az alkalmazás hatékony működéséhez elengedhetetlen, hogy a letöltést követően pontos információkat adj meg magadról. Ezután a telefon névjegyzékéből kiválaszthatod azokat az embereket, akik nyomon követhetik az utadat és akikhez szükség esetén befut a riasztás. Az „elindultam” gomb megnyomásával tudod jelezni, hogy sportolni indultál, így kísérőid a térképen követhetnek nyomon, amíg meg nem nyomod a „megérkeztem” gombot. Miután elindulsz, a kiválasztott ismerősöd egy felugró értesítést kap, amelynek segítségével visszajelezhet, hogy éppen akkor tud-e kísérni. Baj esetén több különböző módon is jelezhetsz, ezeket viszont érdemes kipróbálni, mielőtt elindulsz. A riasztás pár másodperc alatt befut a kísérődhöz, aki visszajelezhet, hogy tud-e neked segíteni. A riasztás leállításáról szintén értesítést küld az alkalmazás. Érdemes könnyen megjegyezhető jelkódot használni, hiszen ezzel tudod leállítani a segélykérést.

Oszd meg másokkal is!
Mustra