Hűtőben csokit tartani bűn

A romlandó töltelékekkel megtömött édesség az egyetlen kivétel.

Egy ausztrál csokiszakértő szerint tényleg csak végszükség esetében szabad a hűtőt választani a csokik lakhelyéül, a túl alacsony hőmérséklet hatására ugyanis íztelenné válnak a barna kis csodák. Ha pedig túl meleg van, és valahogy mégis össze kell kaparni a megolvadt csokilevest, mindenképp tegyük egy jól záródó dobozba, csak aztán helyezzük a hűtőbe – írja a Daily Mail.

Vigyázz a szagokkal

Ideális esetben egyébként 15-20°C között, alacsony páratartalmú, száraz, hűvös és sötét helyen kéne tárolni a csokit. Emellett arra is érdemes odafigyelni, hogy a szagokat gyorsan magába szívó kakaóvaj közelében ne nagyon tároljunk erőteljes szagú vagy illatú élelmiszereket és kozmetikumokat. Kivéve persze, ha valaki rajong a szappanos és a fokhagymás ízesítésű csokiért. Ebben az esetben kiváló módszer lehet fokhagymagerezdeket dugdosni a már megbontott tábla mellé.

Ha valakinek még sincs kedve kanállal enni a megolvadt csokit, éppen ezért fontos a hűtőbe helyezés előtt is jól becsomagolni az édességet. Luke Owen Smith, egy ausztrál csokibíra szerint azonban ebben az esetben is érdemes várni egy kicsit, mielőtt nekiesnénk a csokinak, különben ízetlen szeleteket fogunk majszolni.

shutterstock 261506381

Várj... 2 napot?!

Emellett a csokoládé felületére kiülő, fehér rétegek képződésének elkerülése érdekében is érdemes távol tartani kedvencünket a hűtőtől. A lehűtött, majd meleg levegővel találkozó csokiszeletek felületére kiülő cukorréteg miatt még nem lesz ehetetlen az édesség, ronda csokit enni ugyanakkor sokkal kevésbé élvezetes szabadidős tevékenység, mint egy gyönyörű, egyenletesen lebarnult táblát majszolgatni. A megolvadástól tartó csokitartóknak inkább a fagyasztást ajánlja egyébként egy ausztrál márka, feltéve ha van türelmünk fogyasztás előtt előbb egy napig a hűtőben, aztán még egy napig szobahőmérsékleten felolvasztani a csokit, Nincs.

Na jó, a töltöttet beteheted

Az egyetlen kivételt a romlandó krémmel töltött csokik jelentik a hűtőtilalom alól, ezeket tényleg érdemes… gyorsan befalni. Vagy a hűtőben tárolni. Inkább egyél ízetlent, mint romlottat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek