Ennyi mindent ettünk és ittunk végig, hogy megtaláljuk a legjobb termékeket

Sok rosszat ettünk össze idén is, hogy kiderüljön, milyen termékeket érdemes vásárolni az üzletekben.

A vakteszt az a műfaj, aminek mindig nagy lendülettel állunk neki a szerkesztőségben, de mindig van egy olyan tétel vagy olyan pillanat, amikor megbánjuk az egészet. A vaktesztek egyfajta csapatépítők a Dívány életében, a gyakori szenvedés tesz minket erősebbé, és itt szokott kiderülni az is, hogy ami egyikünknek borzasztó ízű, az a másik kolléga favoritja. 

Nagyon erősen indítottuk a januárt, ugyanis mirelit pizzákat ettünk, amiben nem volt köszönet. Egyébként a legrosszabb pizza egy szelete azóta is velünk él a szerkesztőségben, mert kíváncsiak voltunk, mikor mászik el saját lábán. Hamarosan külön cikkben ismerhetitek meg egyébként Jenőt, aki szerkesztőségünk kabalapizzaszelete lett. De visszatérve a mirelit pizzákra, a tesztből kiderült, hogy a legjobb sonkás darab a Buitoni lett. 

DSC6004
Kaszás Tamás / Dívány

Januárban filteres Earl Grey teákat ittunk, Bercsényi-Bíró Zsuzsanna pedig hosszasan mesélt nekünk arról, milyennek is kell lennie egy igazán jó teának, és hogyan derül ki már a szín alapján, hogy gyenge minőségű teával van dolgunk. A nyertes a Teekanne lett a szerkesztőség véleménye szerint, szakértőnk pedig elmondta azt is, hogy az ő értékítélete szerint melyik teákat érdemes még választani a mezőnyből. Farsangra az Aldi csokis fánkja lett a nyerő, ehhez bónusz receptet is adtunk, mert kiderült, hogy fánkot készíteni nem is olyan nehéz, de az övék a legjobb kakaóscsiga is. 

DSC8871
Kaszás Tamás / Dívány

Mikor kirobbant a balhé, miszerint a külföldi termékek sokkal jobbak és ízletesebbek, mint a magyarok, ausztriai és tunéziai élelmiszereket vásároltunk, hogy aztán azt tapasztaljuk, hogy a magyar és a tunéziai ízek is lenyomták az osztrákokat, és kiderüljön, hogy a legjobb Milka és a legjobb Haribo is európán kívül készül. Annyira élvezetes volt ez a teszt, hogy később bevállaltunk egy Nutella klónok tesztjét is, na meg ettünk csokoládét, igaz, húsvéti nyuszi formában. Rendeltünk pizzát, és hamburgert is, és a tökéletes szalámis szendvicset is kutattuk, felemás sikerrel. Salátakeverékek közül a sparos győzelem sokakat meglepett, pedig náluk találtuk a legjobb konzervkukoricát is. 

DSC9938
Kaszás Tamás / Dívány

grillpácoktól is többet vártunk, bár a nyertes Kotányival sokan voltak elégedettek. A nyári grillezésünk alatt ettünk még barbecue szószokat, itt a Lidl terméke nyert, míg a tortilla lapoknál az Azteca lett az első. A szószokkal nem álltunk le, mert ettünk majonézeket, ebben az Auchan lett a legjobb, a ketchupok  versenyén a Globus nyert, a sajátmárkás ketchupoknál pedig a Penny lett a legjobb. De természetesen a felvágottak sem maradhattak ki, így kiderült, hogy a paprikás szalámik versenyében a Békési nyert, a sertéspárizsiknál a Wiesbauer, a pulykamellsonkáknál pedig az Efef. 

37-grill tesztek-170706-A40A0580
Szécsi István / Dívány

Nyáron ittunk jeges teákat, hivatalosan a Lipton nyert, nem hivatalosan pedig a csésze, amibe a maradékokat öntögettük és néhány bátor tesztelő "minden mindegy" alapon megkóstolta a nagy mixet. Aztán kiderítettük, hogy melyik a legjobb eperszörp és melyik az, ami soha nem is látott epret, de ittunk multivitamin leveket  is, ahol a Penny Market terméke leverte a többit. 

22-jegesteak-170622-A40A0771
Szécsi István / Dívány

natúr joghurtoknál a Zott győzöttt, bár a teszt végén megfogadtuk, hogy egy jó darabig nem szeretnénk joghurtot enni, ahogyan a saját márkás tejfölökért sem rajongtunk olyan nagyon őszintén, viszont a nagyobb neveknél találtunk olyat, ami finom volt. A sajtkrémeknél a Philadelphia hozta a papírformát, mozzarellából pedig egy olasznak álcázott Szarvasi lett a legjobb. A spray állagú tejszínhabokról meg jobb nem beszélni. 

DSC8491
Kaszás Tamás / Dívány

És persze megkóstoltunk mindent, ami csak a kezünk ügyébe került és vagy a hideg rázott tőlük, mint például a kenyérpirítóban süthető rántott párizsitól, vagy a popcorn és hasonló furcsa ízű Tic Tactól. Megnéztük mit tudnak a limitált szériás nyári ételek, mint mondjuk a marhabordás chips, ettünk az Ország Tortájából, legutóbb pedig a furcsa szaloncukrokat kóstoltuk meg. 

DSC8664
Kaszás Tamás / Dívány

2018-ban folytatjuk, ha van ötleted, hogy mi legyen az, amiből degeszre esszük magunkat, akkor írj nekünk!

Oszd meg másokkal is!
Mustra