Így veheted fel a harcot a bebüdösödött hűtőddel

Egy trükk arra az esetre, ha a rohadó zöldségek eltávolítása és a mosogatószer sem segít.

Sok esetben még a látszólag tiszta és töküres hűtők ajtajának kinyitásakor is megcsapja az ember orrát valamilyen furcsa szag, még azután is, hogy eltávolítottuk a savanyúkáposztával jól megtömött befőttesüvegből hónapokkal azelőtt kiszivárgott, lassan de biztosan halmazállapotot váltó dzsuvát. A Good Housekeeping Institute szerint ebben az esetben segíthet a jó öreg szódabikarbóna. 

Ha egy kisebb mocsárral vagy esőerdővel van dolgunk, lehet, hogy elkéstünk persze, de ha csak szagokról van szó, elég lemosni a hűtőszekrény falait, polcait és az ajtó szélét egy adag szódabikarbónás vízzel, és máris tiszta lappal indulhatunk. Egy liter meleg vízhez 15 ml (körülbelül egy evőkanálnyi) szódabikarbónát kell hozzáadni a csodaszer elkészítéséhez. Azt megakadályozandó, hogy ismét hasonló csávába keveredjünk, egy adag nyitva hagyott szódabikarbóna elhelyezését javasolják egyébként a britek. Ahhoz, hogy tartósan távoltartsuk a szagokat, nagyjából három havonta érdemes kicserélni a szagelszívó szódabikarbónát.

shutterstock 561872713

Persze emellett sem árt időnként lemosni és szárazra törölni a hűtőt, ha pedig igazán profi megoldásra vágyik valaki, még mindig vehet hűtődezodort.

Oszd meg másokkal is!
Mustra