Ezeket a naptejeket használják a bőrgyógyászok

Van aki olcsó naptejet használ, de olyan szakértő is akad, aki a korallzátonyok egészségi állapotára is ügyel, nem csak a sajátjára.

Betekintés a kulisszák mögé

A naptejek a legerőteljesebb, és a legtöbbet vizsgált kozmetikai szerek közé tartoznak, nem árt tehát a profikra bízni a választást. A Huffington Post gyűjtésében bőrgyógyászok mondják el, melyek azok a készítmények, amelyekért saját bőrüket is vásárra viszik. Sokak számára meglepő lehet talán, hogy a profik sem feltétlenül a legdrágább szereket használják, többen is könnyen hozzáférhető saját márkás naptejeket javasolnak.  És náluk sem csak a védelem a fontos, a bőrgyógyászoknak is sokat számít, milyen érzést kelt bennük az a krém, nem feltétlenül a naptejek tankjával indulnak harcba. 

naptej belső

Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch Sunscreen, ~3800 Ft

Dr. Jessica Krant például a Neutrogena Ultra Sheer Dry-Touch 55-ös faktorszámú változatát haszálja. Krant azért szereti a készítményt, mert kellően hidratálja is a bőrét, ugyanakkor nem túl zsíros, nem csillog tőle a bőre, ráadásul bízik a Neutrogena megbízható formulájában is.

EltaMD UV Physical Broad-Spectrum SPF 41, ~8700 Ft

Dr. Debra Jaliman a 41-es számra, és az EltaMD UV Physical Broad-Spectrum névre hallgató fizikai fényvédőjére esküszik. „Enyhén színezett, vannak benne antioxidánsok, és magas a cink-oxid tartalma (9%). Ráadásul 40 percig vízálló is” – mondja Jaliman.

Burt’s Bees Skin Nourishment Day Lotion SPF 15, 3500 Ft

Az aknéja miatt Audrey Noble, a Refinery29 szerzője kisebb faktorszámú, a pórusokat nem eltömítő termékekre vadászik, amik anélkül képesek hidratálni a bőrét, hogy túl olajossá tennék azt.

Dr.Jart +   Every Sun Day UV Sunscreen Broad Spectrum SPF 50, ~19.000 Ft

Egy másik Refinery szerző, Mi-Anne Chan a Dr.Jart+ fényvédőjére, és az 50-es számra esküszik. Ő környezettudatos naptejet választott, kiemeli, hogy a készítmény nem tartalmaz oxybenzont, így nem rongálja a korallzátonyokat. Ráadásul nincs jobb érzés, mint olyan készítményeket kenni magunkra, amiknek a nevében benne van a Dr. kifejezés. Chan amúgy azt is imádja a cuccon, hogy nem olyan, mint a gépzsír, inkább olyan érzetet kelt, mint egy hidratáló krém, és gyorsan felszívódik. Majdnem 20 ezer forintért ez el is várható.

SkinCeuticals Sheer Physical UV Defense SPF 50, ~9000 Ft

Dr. Shereene Idriss szintén az 50-es faktorszámra voksol. Ő a SkinCeuticals nagy teherbírású naptej-harckocsiját kedveli, mert az a magas faktorszám ellenére is könnyű állaggal rendelkezik, ráadásul gyorsan felszívódik, és nem hagy maga után fehér nyomokat. Ez a termék is fizikai fényvédő, vagyis nem szívódik be a bőrbe, így jó megoldás lehet azoknak, akik érzékenyek a kémiai fényvédőkre. Ezen felül a termék színezék tartalmát emeli ki még Idriss, ami lehetővé teszi, hogy smink nélkül is bátran elindulhasson otthonról.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek