Nem látott még ennél menőbb Don Pepét!

Olvasási idő kb. 3 perc

Sosem gondoltuk volna, hogy egy dizájnnal és belsőépítészettel (is) foglalkozó rovatban egy budapesti külvárosi pizzériáról fogunk beszámolni, de az őrmezői Don Pepe annyira belenyúlt a tutiba, mikor leszerződtette napjaink egyik legsikeresebb belsőépítészét, hogy hetek óta a közös együttműködésről beszélnek a városban. Sőt, még azon is túl: a végeredmény az építészettel foglalkozó nemzetközi magazin, az Archetizer ingerküszöbét is átvitte.

A többek között  a Bestia grafikai arculatáért, a Léhűtő és az Apropó szerethető belső tereiért felelős Bonta Gáspár olyan látványelemekkel modernizálta a Menyecske utcai Don Pepét, mint a szürke téglafal és a farácsos térelválasztókkal jól működő zuzmófal. Ezek mellett hangzatos neonfeliratok is helyet kaptak az étteremben, mint a "Pizzaface", vagy a “Sharing is caring!”.

“Kevés jobban ismert étteremlánc van ma Magyarországon, mint a Don Pepe. Az elmúlt 25 év folyamatos jelenléte a teljes társadalomban ismerté tette a márkát. Amikor szembesültem azzal, hogy ténylegesen mekkora feladat egy ilyen jól ismert, elterjedt márkát bármilyen módon megváltoztatni, megijedtem. Megijedtem, mert a generációnk új márkákat épít, a kedvére formálja, a szokásaihoz igazítja őket. Itt létezik egy sokezres felhasználói tömeg, törzsvendégek, tehát a meglevő koncepció újrafeltalálása volt a cél,egy kortárs, előremutató gondolat lerakása" - mondja el Bonta a kezdetekről.

Az is ambivalens érzéseket keltett benne, ahogy a vendéglátás és a gasztronómia minősége emelkedik, miközben az ezeket élvező fogyasztók száma csökken. "Van egy része a belvárosnak, ahol a designban és gasztronómiában is magas minőségű csodák megtörténnek, de ezt csak egy szűk kör látja, a többség az árak miatt már be sem mer menni. Ez gátolja a kortárs design széleskörűvé válását, ami pedig gátolja a fejlődést. Ez ellen tenni kell" - gondolja.

"Ennyi projekt után nyilvánvaló számomra, hogy igazán jó eredmények harmonikus, szerencsés együttműködésekből jöhetnek létre. A tulajdonos egy személyben teremtette ezt meg a projekt számára, a nyitottsággal, a fantasztikus ízléssel, a barátságossággal és a végtelen szeretettel, amivel a munkáját végzi 25 éve. Ő maga a lelke ennek a helynek, belőle fakadt ez a megújulás" - mondta el Bonta az együttműködésről.

A kétlépcsős felújításban először építettek egy teraszt, ami kinyitható pergoláival, eltolható üvegfalaival és terességével valódi oázist teremt a kicsi zöldterületben az étterem körül. A belső térben az érzékeny felületek mellett erősen jelen van a geometria a lámpák és az álmennyezet háromszöges rendszerében, valamint a térelválasztók, falburkolatok párhuzamosságában is. Az egész közepén egy hatalmas, high-tech pult áll a legfrissebb kütyükkel, rozsdamentes acélból, ami a felnyitható ablakoknak köszönhetően körben tudja kint és bent is kiszolgálni a teret.

És mit szólnak mindehhez a törzsvendégek? "Az újranyitás napján ott ültem. Az első vendég egy idős házaspár volt, akik 25 éve járnak ide. Leültek és mosolyogtak. Azóta kell asztalt foglalni" - mondja Bonta Gáspár. Kattintson a galériára és nézze meg, milyen menő lett a Menyecske utcai Don Pepe!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek