Minden kényelemmel felvértezve induljon a strandra!

Ha nyár, akkor strand! A víz mellé azonban az ember nem megy üres kézzel, és nem elég egyetlen törölközővel és a fürdőruhával nekiindulni. A naptejek, napernyők és egyéb kiegészítők között azonban könnyű elveszni, úgyhogy körülnéztünk, mi az, ami tényleg segítség lehet, és mennyibe kerül beszerezni.

GettyImages-78950209
Popperfoto / Europress / Getty

Naptej

Ez az egyik alapvető kellék, ami nélkül nem is szabad a strandra indulni (meg úgy egyáltalán, tűző napsütésben sehová se). Ezek között is a magasabb faktorszámúakat érdemes választani, hiszen segítségükkel hosszabban maradhat a napon. A választás pedig nem könnyű, hiszen hatalmas választékkal néz szembe, aki a fényvédelemről szeretne gondoskodni. A hipermarketek és drogériák sokszor saját márkás termékekkel is jelentkeznek, ezek ára pedig jellemzően igen kedvező, miközben semmivel sem rosszabbak, mint a nagy nevű, drága készítmények. Ha azonban nem bízik bennük, akkor maradhat az ismertebb márkáknál. Egy Dr. Kelen 30 faktoros napspray ára 1400 forint körül mozog, de ha szeretne kicsit hangzatosabb nevet, akkor a Garnier napolaja mellett is leteheti a voksát, ezért azonban már 3000 forint felett kell fizetnie. Vagy nekiáll és kever magának sajátot.

Hűtőtáska

A magyarok következetesen ragaszkodnak ahhoz, hogy hűtőtáska nélkül nem élet az élet a strandon. Meglapulhat benne némi üdítő, kis szendvics, de rosszabb esetben a kockás kendő, a vajazókés és egy szép szál kolbász is helyet kaphat benne. 

A hűtőtáska egyáltalán nem rossz dolog, de nem a komplett vasárnapi ebédet kell benne a strandra hurcolni húslevessel-rántott hússal. A hűtött italoknak azonban biztosan mindenki örülni fog. Hogy egy kicsit könnyítse a cipelést, nem kell a merev falú változatokhoz ragaszkodnia, bár ezek is beszerezhetőek a hiperekben egészen emberi áron. Sokkal egyszerűbbé és kényelmesebbé teszi az életét azonban, ha a puhafalú megoldásokat választja. Egy családi, 26 literes táska 11 500-ért már beszerezhető, és ebben már tényleg nagyon sok dolog elfér. A kisebbek, például a 11 literes változatoknak az ára is alacsonyabb, ráadásul ezek között hátizsák kivitelűt is találhat, melyet sokkal könnyebben tud cipelni. Igaz, ennek az ára 10 000 forint körül mozog, hiszen itt a praktikumot kell megfizetni. Ha pedig az igazi strandfeelinget keresi, a legolcsóbban, kicsit 2800 forint felett vehet igazán mutatós, nagy táska kivitelű darabokat, ráadásul 15 literes kapacitással.

GettyImages-146575166
Paula Bronstein / Europress / Getty

Napvédelem másképpen

Igaz, a strandon sokan napozni is nagyon szeretnek, de azért nem árt néha némi árnyék. A napernyők piacán, legalábbis a strandra szánt darabok között nem igazán láthatunk újdonságokat. Egyes boltokban kaphat olyan kiviteleket, melyek kétoldalt pluszban rögzíthetőek, de ezt nem sokan választják. A méretek nagyon hasonlóak mindenhol, az árakban azonban bőven vannak különbségek. Mivel nem egy bonyolult szerkezetről van szó, így inkább az anyagra figyeljen, de nem kell 2000-4000 forintnál többet rászámolnia, ha csak nem szeret bele valahol egy mutatós darabba.

A napernyőkkel azonban van egy nagy gond: a reklámokban az emberek mosolyogva szúrják le a kis ernyőiket a strandon a homokba, és elégedetten fekszenek ki az alájuk terített törölközőkre. Ez abban az esetben pontosan így történik, ha az ember tengerparton van. Itthon azonban a homokos strand viszonylag ritka, így nem árthat egy szerkezet, ami segíthet napernyő leszúrásában és rögzítésében. A leszúrók közül a legolcsóbbak műanyagok, és dugóhúzószerűen lehet beletekerni őket a talajba (bár ez leginkább mégiscsak homokban működik, a füves, letaposott, kánikulában keményre égett strandterepen aligha). A fém leszúrókat lábbal lehet a földbe segíteni, és kiviteltől függően 1300 vagy éppen 3000 forintot kérnek értük.

GettyImages-53368341
Co Rentmeester / Europress / Getty

Strandsátor

Az utóbbi időkben egyre többen döntenek e mellett a megoldás mellett, hiszen praktikus, könnyen hordozható, és ha gyerek is van a családban, akkor számára külön kis zugot is létre tudunk hozni. Ha nincs, akkor is alá lehet feküdni, hogy a fejét árnyákban tudhassa, és így olvasni is kellemesebb. A sátrakból igen széles a választék, így első körben azt kell tisztázni, mire is szeretné használni a megvásárolt terméket. A fej árnyékolására tökéletes, kis méretű sátrak vannak már 2000 forint környékén is. ennél egy fokkal komolyabb, már a gyerekeknek is jó darabokat 4000 forint környéki áron lehet beszerezni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra