Kezdje a sportos életmódot a szupermarketben

Most, hogy már vége a nagy, ünnepi családi zabálásoknak és a szilveszteri vedeléseknek, muszáj valahol elkezdenünk az egészségesebb életmódot, és hogy végre formába hozzuk magunkat. Erre több üzletlánc is megoldást kínál, leginkább otthoni sporteszközök formájában. Körülnéztünk, hol és miket érdemes az otthoni edzéshez beszerezni.

Aki a súlyzós edzésre esküszik, találhat magának súlyzókészleteket. A szettben általában két darab, 1 kilós aerobic súlyzó, fél kilós lábsúly, illetve szintén fél kilós súlyzókesztyű található. Árban azonban lényeges különbséget találtunk, ugyanis míg ezt az Aldi 4999 Ft-ért kínálja, addig a Lidl 3999 Ft-ért. (Bár azt tegyük hozzá, hogy az előbbi felajánl egy választási lehetőséget is ennyiért, miszerint karsúlyzót vagy súlyzókesztyűt kérünk a csomaghoz).

A kézi súlyzók árusításához a Tchibo is csatlakozott, bár ők 2 db. kézbe illeszkedő súlyladbát kínálnak 3990 Ft-ért.

Az Aldi is gondoskodik az edzettségünkről, 2999 Ft-ért kínál masszázspontokkal ellátott egyensúlypárnát, 3999 Ft-ért hasizomerősítőt, valamint 1999Ft ellenértékben strapabíró gimnasztikalabdát. Ez utóbbival a Lidl felvette a versenyt, aki  2499 Ft-ért felcsatolható edzőszalagokkal kínálja ezt az eszközt, így közben a karunkat is formába tudjuk hozni.

Úgy tűnik, a szimpla edzőszalagok is nagy népszerűségnek örvendhetnek, a Lidl 1799 Ft-ért árul négy különböző vastagságú latex szalagot és pántot, addig a Tchibo 2690-ért két fitness- és két gumiszalagot.

Ha ön nem tudja, mi az a multifunkcionális edzőeszköz, nincs egyedül: a dolog leginkább úgy néz ki, mint egy massszív fogantyúkkal ellátott egyszemélyes főzőlap, mellyel – amellett, hogy remekül erősíthetjük vele kar-hát-fenék-és lábizmainkat –, fejleszthetjük az egyensúlyérzékünket, sőt, még a nyújtásban is nagy hasznát vehetjük. Tartozik hozzá DVD, két edzőszalag, fekvőtámaszhoz való fogantyú, csúszásgátló, valamint egyensúlyozó görgő. A Lidl ezt a terméket 5999 Ft-ért kínálja, míg ugyanezt a Tchibo jóval drágábban, 9990 Ft-ért.

 Üzlet  Súlyzó  Gimnasztikalabda  Edzőszalag  Multi.eszköz  Mikortól
Lidl 3999 Ft 2499 Ft 1799 Ft 5999 Ft már kapható
Aldi 4999 Ft 1999 Ft - - jan.13.
Tchibo 3990 Ft - 2690 Ft 9990 Ft már kapható

És hogy mik a szóban forgó üzletek legdrágább termékei?Az Aldi honlapján megtudhatjuk, hogy amennyiben a karácsonyi bevásárlások után maradt egy kis felesleges pénzünk, akkor beruházhatunk egy egész testet megmozgató crosstrainer gépbe. A beépített computer segítségével több program közül is válogathatunk, illetve a pulzusszámunkat is figyelemmel tarthatjuk a karokon lévő érintkezőkkel. Mindez 79990 Ft

A Lidl egy swing lépcsőzőgéppel csábít minket, mely annyiból tud többet, mint egy egyszerű step gép, hogy ez el van látva cserélhető edzőszalagokkal is, így a karunkat is tudjuk közben erősíteni, illetve nehezítésként a lépésmagasságot is állíthatjuk. Ez 11999 Ft-ba kerül.

A Tchibo ezekhez képest jólesően le van maradva, legdrágább sporteszközük az a step aerobic pad, amely igaz, hogy három magasságba állítható és jár hozzá egy DVD is. Kár, hogy a másik kettőhöz képest olcsónak tűnő árat mindezért kicsit túlzónak találjuk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra