Építs PET-palackos kirakatot!

Zanza!

Mondhatjuk, hogy a kiálló palack elemek, mint valami növény befutják a falszakaszt - állítják a Petthing tervezői, akik egy bankfiók kirakatát díszítik ki.

cikk-tious-rovid
A Petthing egy játékos PET-palackfal a Dohány utca 65. szám alatti OTP bankfiók kirakatában. Ennek építésébe április 5.-ig bárki becsatlakozhat. A műanyag palackokból kirakott mező plasztikusan kiáll az eredeti falsíkból, és kúszónövényként végigfut a homlokzaton. A palackok le- és átcsavarozhatók, sőt némelyik világít is. Aki ügyes, bármilyen alakzatot kirakhat, és üzenetet hagyhat az utána érkezőknek.

„A PET palackokból kirakott felület, markáns változást okoz a meglévő homlokzati szakaszokon. A 0.5 literes palackokból kialakított mező 25 cm-re plasztikusan kiáll az eredeti falsíkból, lecsavarozható, átcsavarozható, üzenetet rejthet, vagy világít. A mintázat nem áll meg a kirakat eredeti keretei között, hanem kimászik és terjeszkedni kezd a környező falfelületeken. Ezzel a gesztussal megváltoztatjuk az eredeti szigorú építészeti struktúrát és egy organikusabb változtatható felületet hozunk létre. Mondhatjuk, hogy a kiálló palack elemek, mint valami növény befutják a falszakaszt" - írták a tervezők.

A Petthing két fiatal Baróthy Anna (Szövetség '39 Alkotócsoport) és Kukucska Gergely (Virtuál Mogyoró Stúdió) nevéhez fűződik. Segítőtársaikkal a Budapesti Tavaszi Fesztivál és az OTP Bank közös pályázatára, a Kreatív Kirakat versenyre készítették el.

Blogmustra