Maradékmentés okosan: készíts barackos-mogyoróvajas csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

Egy kevés erdei gomba is jól áll neki.
Egy kevés erdei gomba is jól áll neki.elena_hramowa

Hozzávalók 2 személyre:

  • 40 deka csirkecombfilé felcsíkozva
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 2 nagy evőkanál mascarpone
  • 20 deka őszibarack felcsíkozva
  • 10 deka aszalt barack felkockázva
  • 0.5 darab bionaracs leve és héja
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 teáskanál étolaj
  • 1 tk. mogyoróvaj
  • friss petrezselyem és citromfű a tetejére (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A forró vaj és olaj keverékén süsd meg a befűszerezett húsokat néhány perc alatt, majd sorban add hozzá az összes szükséges alapanyagot. Ezek után már nem kell főznöd, elég összemelegíteni a keveréket és a kiválasztott körettel tálalni. Friss zöldfűszerekkel a tetején tálald. 

kapcsolódó Karácsonyra bejgli, de jó legyen ám!
Karácsonyra bejgli, de jó legyen ám!

Veszélyesen jó recept, amivel még azok is megtérnek, akik eddig nem voltak oda ezért a múfajért. Sok töltelék, jelképes tészta!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ebből a csirkecasserole-ból nagyon egyszerűen és költséghatékonyan lesz remek ebéd

Csak dobd egy hőálló lábosba lazán, ahogy egy olasz mamma (vagy padre), pirítsd meg a csirkét, majd sütőben puhítsd készre. Közben éppen lesz időd egy gyors gyúrt tésztát is összedobni mellé.

augusztus9., 12:52

Egyszerű nyári, vajas-póréhagymás csirkecurry

Gyors és finom ragu, ami tökéletes egy adag vajas pirítóssal éppen úgy, mint egy sűrű, édesburgonya-püré mellett.

augusztus11., 10:44

Borsós-fetás frittata – egy kis tejszínnel és vajjal dobtuk fel

Nálunk zöldborsóval és újhagymával készül ez a remek fogás, amit édeskés, pirított kalácsszeletekkel tálalunk. Tökéletes hétvégi reggeli, de ebédre vagy vacsorára enni sem szentségtörés bevetni.

szeptember14., 10:24

Vargányás csirkeragu pirított mogyoróval – a köreten nem kell sokat gondolkodnod

Egy ennyire különleges fogás mellé elég egy jó vajas burgonyapüré vagy párolt rizs.

szeptember5., 10:24

A sajtos makaróni tárkonnyal, csirkével és egy kis citrommal még finomabb

A mi változatunkba ráadásul egy kevés kéksajt is került, így francia hangulatban tálaltuk ezt a pofonegyszerű fogást.

augusztus29., 10:24

Sült tök fetával és gránátalmával, mediterrán hangulatban

Lassan érkezik a sült tök szezonja, és mi felkészülten várjuk. Ha már megcsípte az első dér, akkor biztosan elég édes, addig is próbáld ki fahéjjal, naranccsal és gesztenyemézzel, vagy ebben a remek, fetás változatban!

szeptember15., 11:24

Mustra