Ez a gyömbéres sárgarépa-krémleves sós mézeskaláccsal és prosciuttofalatokkal lesz igazán ünnepi

A hideg, napon érlelt sonkafalatok a legtöbb krémlevesnek nagyon jót tesznek, ahogy néhány szelet friss vajas pirítós is.

A kurkumától nagyon szép színe lesz.
A kurkumától nagyon szép színe lesz.Fotó: LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 szál sárgarépa felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, fahéj, gyömbér
  • 5 deci alaplé
  • 5 deci főzőtejszín
  • 20 deka napon szárított sonka felcsíkozva
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 1 kisebb darab édesburgonya felkockázva
  • 1 csapott evőkanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a répát és az édesburgonyát az alaplében, közben fűszerezd és adj hozzá sót és egy kevés barna cukrot is. Ha elkészült, keverd krémesre egy turmixban, majd add hozzá a tejszínt is. Kóstold meg újra, és ha elég sós, már tálalhatod is a hideg sonkafalatokkal. Ha még különlegesebbet szeretnél, egy kissé sósra ízesített mézeskalácsokat süss mellé. 

Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább »

Még több recept

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Lila káposztával, céklával és körtével készül az egyik legfinomabb téli saláta

Sertés- és marhasült mellett is remek ez friss és egészséges köret. Csak arra kell vigyáznod, hogy a húsokat már ne fűszerezd túl, elég lesz ízesítőnek egy kevés só és frissen őrölt fekete bors.

január22., 06:04

Még tart a szezon: cékla-narancs-mogyoró salátával izgalmasabbak a grillezett húsok

Vegáknak grillezett sajttal, húsevőknek egy-egy szelet kacsacomb mellett lesz igazán finom ez a saláta, ami vérnarancsos-mandarinos változatban még izgalmasabb.

január27., 06:04

Kóstoltad már a marokkói kuszkuszlevest?

Ha még nem próbáltad, év elején érdemes letesztelned ezt a marokkói hangulatú, kuszkuszos levest, ami akár nehezebb fogások előtt, akár önmagában, egy könnyű vacsoraként is tálalható.

január13., 06:04

Halloumival és nektarinnal is készíthetsz melegszendvicset, nem is akármilyet!

Az édes gyümölcs a sós, grillezett sajt mellett nagyon izgalmas végeredményt ad, hát még akkor, ha egy adag házi majonéz a szendvicsed alapja, a tetején pedig egy nagy marék friss rukkola is helyet kap.

január23., 06:04

Újévi életmódváltás? Ezt a gyors vegán levest próbáld ki!

A kukoricától édes, a Cayenne-csilitől kissé csípős lesz ez a finomság, ami szuper lesz minden mexikói hangulatú főétel előtt, de egy fáradtabb napon akár helyette is. Tortillacsipszekkel és jalapeñokarikákkal érdemes tálalnod.

január6., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.