Ez a gyömbéres sárgarépa-krémleves sós mézeskaláccsal és prosciuttofalatokkal lesz igazán ünnepi

A hideg, napon érlelt sonkafalatok a legtöbb krémlevesnek nagyon jót tesznek, ahogy néhány szelet friss vajas pirítós is.

A kurkumától nagyon szép színe lesz.
A kurkumától nagyon szép színe lesz.LauriPatterson

Hozzávalók 3 személyre:

  • 3 szál sárgarépa felkarikázva
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, fahéj, gyömbér
  • 5 deci alaplé
  • 5 deci főzőtejszín
  • 20 deka napon szárított sonka felcsíkozva
  • 1 csapott evőkanál barna cukor
  • 1 kisebb darab édesburgonya felkockázva
  • 1 csapott evőkanál kurkuma
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg a répát és az édesburgonyát az alaplében, közben fűszerezd és adj hozzá sót és egy kevés barna cukrot is. Ha elkészült, keverd krémesre egy turmixban, majd add hozzá a tejszínt is. Kóstold meg újra, és ha elég sós, már tálalhatod is a hideg sonkafalatokkal. Ha még különlegesebbet szeretnél, egy kissé sósra ízesített mézeskalácsokat süss mellé. 

kapcsolódó Alapkonyha: leves mindenkinek
Alapkonyha: leves mindenkinek

Leveses összeállításunkat jó szívvel ajánljuk minden konyhai kezdőnek, ezeket ugyanis tényleg nem lehet elrontani. Ráadásul egy jó leves szükség esetén elmegy főételnek is, csak legyen hozzá elég kenyér.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Egyszerű finomság hétvégére: almás sütemény calvadosos-szal

A calvados almából készült, hagyományos normandiai almaborból készített, érlelt gyümölcspárlat, amelyet elsősorban aperitifként fogyasztanak. Almapárlatnak és almabrandy-nek is nevezik. Ezért is illik annyira jól ehhez a klassz, őszi, almás desszerthez.

október23., 10:24

A tökéletes hétvégi desszert: marcipános-körtés süti

Miért nem használjuk többször a marcipánt a házi desszertekhez? Ez a remek alapanyag leginkább a téli édességekhez illik: isteni lesz gesztenyével, meggyel és almával, de nyári hangulatban, egy citromos kevert sütiben is érdemes kipróbálnod.

október23., 11:24

Ez a szilvás-forralt boros desszert garantáltan feldobja az őszi napokat

Tudtad, hogy a forralt bor aromái akár szószokban és süteményekben is nagyon finomak tudnak lenni? Ha nem tudtad, fogadj el tőlünk egy tippet egy gyors sütire, amibe akár a házibuliból maradt forralt bor maradékát is felhasználhatod.

október20., 15:52

Ez a toszkán fehérbabos leves pillanatok alatt elkészülő, igazi mediterrán finomság

Lassan érkeznek a hűvösebb esték, de mi felkészülten várjuk mindegyiket egy-két olyan fogással, amik a nyaralás hangulatát idézik meg.

augusztus17., 12:52

Minestrone fehérbabból friss bazsalikommal és pecorino sajttal

Egy jó kis gyors, laktató leves – nincs is ennél tökéletesebb fogás, főleg, ha a neve olaszosan cseng. Ha imádod a sajtot, a pecorino mellett ne hagyj ki belőle néhány mozzarellagolyót sem.

augusztus17., 12:52

Gyors vacsoratipp: spenótos-füstölt sajtos melegszendvics baconkockákkal

A sajtos, baconös alap remek minden zöldség mellett, így bátran pakold meg a szendvics tetejét, uborkával, csírákkal, zellerrel, vagy bármelyik más kedvenceddel. Egyedül arra kell figyelned, hogy a zöldségekkel már ne melegítsd, épp az olvadt sajt, forró bacon és a ropogós, hideg falatok kontrasztja a legfinomabb benne.

október21., 09:24

Mustra