Ha egy gyors desszertet készítenél ünnepekkor, dobd össze ezt a csokis pohárkrémet szarvasgombával

A szarvasgombaolaj nem fogy túl könnyen, mert csak nagyon visszafogott ízek mellett működik igazán, de ebben a csokis desszertben tökéletes helye van, főleg ünnepek környékén.

Egy kis rumos meggy is illik hozzá.
Egy kis rumos meggy is illik hozzá.Dziggyfoto

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab tojás
  • 20 deka közepesen édes étcsokoládé apróra törve
  • 1 mokkáskanál
  • 3 cl kávélikőr
  • néhány csepp szarvasgombaolaj vagy reszelt szarvasgomba a tetejére
  • 20 deka cukor
  • 25 deka vaj
  • 2 ek. cukrozatlan kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

A tojást, a kakaóport, sót és a cukrot keverd  habosra, majd gőz fölött kevergetve sűrítsd be. Ezek után add hozzá a csokoládét és keverd el. Ha kihűlt, mehet hozzá a habosra kevert vaj, likőr és a szarvasgombaolaj. Hűtőben legalább fél órát adj neki. 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek