Tavasszal tényleg könnyebben esünk szerelembe

Sokkal könnyebb kapcsolatokat teremteni, ha elmúlt a tél, mert a napsütésnek köszönhetően például lecsökken a melatonin a szervezetünkben, így nő az energiánk is.

Amikor az idő melegebbre fordul és többet süt a nap, a testünkben lévő melatonin (az alvási ciklust irányító hormon) lecsökken, ami a kutatások szerint növeli az energiánkat és vitalitásunkat – derül ki a GalTime cikkéből. Julie Albright szociológus szerint ez olyan hangulatváltozást idéz elő, ami ahhoz vezethet, hogy sokkal könnyebben találunk párt. Természetesen az sem utolsó szempont, hogy melegebb időben nyugodtan megszabadulhatunk a felesleges ruhadaraboktól – a szabadon hagyott bőrfelület pedig a szexuális jeladásban is hathatós segítséget nyújt.

Ünnepek előtt nem szívesen szakítunk

Jane Greer párkapcsolati szakértő és terapeuta szerint a csupasz bőr sokak számára már eleve izgató hatású, az ehhez társuló melatonin-csökkenés pedig valóságos kedélyjavítóként működik. Julie Albright hozzáteszi: a tavasszal bimbózó szerelmeket a kultúra is erősen befolyásolja, például télen hajlamosabbak vagyunk ragaszkodni egy kapcsolathoz, nem akarunk véget vetni neki az ünnepek előtt. Aztán, az új év beköszöntével, amikor nyitottak vagyunk az új lehetőségekre, egyszer csak már sokkal könnyebbnek tűnik megszabadulni valamitől (vagy valakitől), aki/ami nem tesz minket boldoggá és keresni valaki mást, akitől újra repkedni tudunk.

Oszd meg másokkal is!
Mustra