Már benned is vannak szabadgyökök?

A szabadgyökök, baljós hangzásuk ellenére, mindenkiben ott vannak. Káros hatásaiktól az antioxidánsok óvnak minket. Akkor van baj, ha a szabadgyökök túlsúlyba kerülnek, ezt hívjuk oxidatív stressznek.

A szabadgyök hiányzó elektronját az ép sejtjeinkből próbálja kiszakítani, ami a sejtek rongálásával jár, ezért emlegetik őket sejtméregként is. Olyan a szervezetben, mint egy bontókalapács. Van, mikor elengedhetetlen. De mi történik, ha ez a kalapács elszabadul, és eltalálja a nagymama Herendi-készletét?

Ilyen, amikor oxidatív stressz alakul ki, vagyis a szabadgyökök túlsúlyba kerülnek. Ez pedig súlyos betegségek kialakulását, és a sejtek öregedésének felgyorsulását eredményezheti, ezért nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk az egyensúly bebiztosításáért.

Mindenkit érinthet

A dohányzás, az alkoholfogyasztás és az egészségtelen táplálkozás mind a szabadgyökök képződését segíthetik. De még ezek elkerülésével sem lehetsz teljesen biztonságban, hiszen az életünket uraló stressz, az alváshiány, a túlhajszoltság is felboríthatják az egyensúlyt testünkben.

MAMAIB1910 Matuzalem image Divany PR 04

A növények védelmezői

A flavonoidok a növények leghatékonyabb antioxidánsai közé tartoznak. A tudomány intenzíven kutatja a bennük rejlő lehetőségeket. Azt már igazolták például, hogy a flavonoidok baktérium-, gomba- és rovarellenes hatásukkal is védik a növényeket.

MAMAIB1910 Matuzalem image Divany PR 01

Keresd a Matuzalemet!

A Matuzalem termékek egyedülálló flavonoid összetételét teanövényekből és bortermő szőlőfajtákból vonják ki, speciális eljárással a kiemelkedően magas antioxidáns kapacitás érdekében.

A Matuzalem étrend-kiegészítők C, B2, B6 és B12 vitaminokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, az immunrendszer normál működéséhez, valamint a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

MAMAIB1910 Matuzalem image Divany PR 05

A Matuzalem egyedülálló flavonoid-komplexének megalkotóit Svájcban a Szellemi Tulajdon Világszervezetének díjával tüntették ki, munkájuk eredményét a biotechnológia területén a legjobb tudományos innovációk közé sorolták (WIPO AWARD 2009).

A Matuzalem termékek elérhetőek a gyógyszertárakban, patikákban és a www.matuzalem.hu oldalon.

Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek