Árkedvezménnyel és gyereknapi programmal nyit a legmenőbb Játéksziget a Párisi Udvarban!

A felújított Párisi Udvarban nyílik meg a Játéksziget 10. üzlete, ami azért is rendhagyó és hiánypótló, mert a legendás Götz baba bolt bezárása óta nem volt a Belvárosban játékbolt. A 300 négyzetméteres, két emeletes impozáns Játéksziget üzlet több 10 ezres játékválasztékkal és gyereknapi programokkal várja a családokat a gyereknap hétvégéjén, május 25-én és 26-án. Nyitási akció lesz Lego, Barbie, Minecraft, Roblox és Fortnite termékekből is, minden Mattel vásárlás mellé jár egy Hot Wheels arany autó, a gyerekek kipróbálhatják a Glitza csillámtetoválást, az Infinity Nado pörgettyűit, építkezhetnek az Engino és a Geomag segítségével, versenyezhetnek a Mighty Beanz ütős babjaival, valamint részt vehetnek Erdélyi Mónika Slime-showján és találkozhatnak a Mancs Őrjárat figurákkal is.

Játéksziget , ahol érték a játék

A Játéksziget a kezdetektől fogva ügyelt arra, hogy tartós, jó minőségű és innovatív játékokat áruljon, de az értékteremtés azt az adománygyűjtő tevékenységet is magába foglalja, amit a cég már évek óta folytat. Nagyszabású jótékonysági programjának keretében egész évben várja üzleteibe a megunt, de még jó állapotban lévő használt játékokat, amelyekért cserébe levásárolható kupont ajándékoz. „A Játéksziget szerette volna a vásárlóinak megmutatni, hogy nemcsak kapni jó, hanem adni is. Vannak olyan gyerekek, akik még soha nem fogtak a kezükbe labdát, pedig a játék élménye kisgyerekkorban hozzájárul ahhoz, hogy sikeresen megoldjuk a felnőttkori akadályokat is. Ezért nagyon fontos, hogy minden gyerek mielőbb találkozzon a játék örömével”– mondta el Parák Eszter, a Játéksziget adománygyűjtő partnerének, a Máltai Szeretetszolgálatnak a kommunikációs munkatársa a Játéksziget által szervezett kerekasztal-beszélgetésen, ahol Pintér Adrienn műsorvezető, Szabó Zsófi színész-műsorvezető, Gregori Dóra influenszer, Beszeda Gábor, a Kicsi Gesztenye Klub menedzsere és Németh Erika klinikai gyermek szakpszichológus mondták el véleményüket a játék gyerekek életében betöltött szerepéről.

IMG 20190525 130047

Fontos a tudatos játékhasználat

A klinikai szakpszichológus kiemelte, nagyon fontos akár hétköznapi, kis dolgokban, de életmódszerűen példát mutatni arra, hogy mi szülők is hajlandóak vagyunk a sajátunkból adni. „Egy óvodás korú gyereknek még mások az én-határai, ő kicsit még úgy gondolja, hogy „a játék én vagyok”. Ezért, ha játékot adományozunk, mindig adjuk a kezébe a döntést, ha pedig később meggondolja magát, és sír a játék után, akkor hallgassuk meg, szomorkodjunk kicsit együtt, és csak ezután nyugtassuk meg azzal, hogy mennyire örül az, aki a játékot kapta” – javasolja a szakember. Hogy mennyi játékot érdemes a gyerekeknek venni, abban egy véleményen voltak a résztvevők – szerintük fontos, hogy a gyerekek értékeljék a játékaikat, ezért érdemes kicsit szigorúnak lenni. Beszeda Gábor elmondta, hogy ők úgy oldották meg ezt a problémát, hogy kijelöltek egy „demarkációs” területet, ahol a játékokat tárolják, és ha újat akarnak a gyerekek, akkor helyet kell teremteniük egy régi játék elajándékozásával. A beszélgetés végén a „kütyüzésről” is szó esett, és a szakpszichológus megnyugtató választ adott: „Abban a világban élünk, ahol lemarad az, aki kimarad. A gyerekeknek ez a valóság, ezért a hangsúly az okos médiahasználaton van.”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek