Online fizetés egyszerűen? Persze!

Kiment a divatból a készpénz. Aki teheti, bankkártyával fizet, és ezt fizetési opciót választja online vásárláskor is. Viszont még az online fizetés kényelmét is lehet fokozni, ha a Simple fiókban elmented a bankkártyád adatait.

Megváltoztak a fizetési szokások: egyre többen használják készpénz helyett a bankkártyájukat fizetéskor. Sokan már a mobiljukkal fizetik a parkolást, veszik meg az autópályamatricát, fizetik be a telefonszámlát vagy éppen a sárga csekket. A mobilunkról indított vásárlások esetében is a webáruházak vették át a vezető helyet a parkolással, autópályamatrica-vásárlással szemben.

Akár asztali számítógépünk, akár a mobilunk segítségével vásárolunk egy webshopban, sok adatot kell bepötyögnünk minden egyes fizetés indítása előtt. Meg kell adni a kártya fajtáját, a kibocsátó bank nevét, a kártyán feltüntetett nevet, a lejárati napot és hónapot, a kártya 16 elemből álló számsorát, meg még a háromjegyű biztonsági kódot is. Ezt az időigényes műveletet rövidíti le az OTP Mobil által fejlesztett és üzemeltetett SimplePay fizetési megoldása, amely ma már több mint 4500 webáruháznál kínálja a kényelmes fizetés lehetőségét. Jelen esetben a kényelem egyik legszembetűnőbb jele, hogy elmenthetjük kártyánk adatait a Simple fiókunkban és már meg is spóroltuk magunknak az említett temérdek adat újra és újra történő beírását. A fiók létrehozása és a kártya elmentése pár perc alatt elintézhető akár mobilról is.

A bankkártya-adatok regisztrációjával jól jár az is, aki már rendszeresen használja a Simple alkalmazást. Mivel a Simple app és a SimplePay rendszerei összehangoltan működnek, a SimplePay rendszerében regisztrált bankkártyánkat a Simple alkalmazásban is használhatjuk. Így olyan szolgáltatásokat tudunk egy alkalmazáson belül igénybe venni és könnyedén kifizetni, mint a parkolás, autópálya-matrica vásárlás, ételrendelés vagy akár a mozi- és koncertjegy vásárlás. Azonban manapság már nem is lehetne teljes egy mobilfizetési alkalmazás, ha nem tudnánk a kasszáknál található termináloknál is fizetni vele. A bankkártyánk helyett a telefonunkat is fizethetünk a kasszánál, hiszen a mentett bankkártyánkat érintéses mobilfizetésre is használhatjuk már! Az OTP Mobil számaiból az derül ki, hogy eléggé rákaptak a felhasználók a mentett kártyás fizetésre, hiszen a rendszerükben már több mint 500.000 regisztrált bankkártya van.

Képzeljük el azt a szituációt, amikor egy hosszú nap után már nincs is máshoz kedvünk csak hazaérni és megjutalmazni magunkat egy remek pizzával. Az lenne a legjobb, hogy mire hazaérünk már csak percek kérdése, hogy megérkezzen, ehhez viszont hazafelé menet kell megrendelnünk azt. Ilyenkor a legkevésbé vágyunk arra, hogy még elő kelljen venni a bankkártyánkat és a tömegközlekedésen zötykölődve beírnia az adatokat a fizetéshez. Ellenben, ha csak ki kell választanunk a pizzát és a fizetést egy érintéssel lerendezzük a végén, akkor máris megkönnyebbülve utazunk hazafelé tudván, hogy csak át kell vennünk azt.

Érdemes tehát elmentenünk a bankkártyánkat a Simple fiókba, hiszen a karácsonyi bevásárlás már nagyrészt az interneten zajlik és ezzel rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg magunknak az ajándékok beszerzése során is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek