A Bak sötét szemüvege mögül figyel

bakHűvös és mértéktartó, kitartóan halad célja felé, felfelé görgetve a követ a hegyen – a Bak meg nem áll, míg a csúcsra nem ér.

Sorozatunkban jövőt nem mondunk, de hétről hétre bemutatjuk az asztrológiai jegyeket. Mire számítson, aki Bak (vagy Bakkal állt össze)?

arrow_purpleA december 22. és január 20. között születettek jegye.

Ő a zodiákus Sziszifusza, aki felfelé görgeti a hegyen a követ. Nincs olyan kihívás, amely elrettentené. Sőt, minél több akadály tornyosul előtte, annál nagyobb erőbedobással indul el az úton. Azon az úton, amelyet magának választott, mert azt természetesen ő jelöli ki magának, s ember legyen a talpán, aki képes meggyőzni egy másik lehetőség helyességéről.


Önfegyelem és becsvágy

Óriási önfegyelem, kitartás, célra törő erő, koncentráltság és éles elme jellemzi. Mindehhez nagy becsvágy és szorgalom társul, s ezzel az „eszköztárral” nem csoda, ha előbb-utóbb vezetői poszton találja magát. Nagyon fontos számára az anyagi elismerés, a vagyon, de valójában nem is a pénz vonzza elsősorban, hanem a vele járó hatalom. Ha megszerzi, a többi ember szolgálatába kell, hogy állítsa, máskülönben – ha önössé válik – romboló erőként működhet.
Élete nagy részét munkával tölti, még a szabad idejét is képes úgy betáblázni, hogy véletlenül se maradjon kikapcsolódásra ideje. Így aztán a kívülálló számára úgy tűnik, hogy túl szigorú önmagával szemben.
E könyörtelenségre való hajlama másokkal szemben is megnyilvánulhat.
Szögletes és merev tud lenni, ha az elveiről van szó. A hagyományos értékeken alapuló fejlődésben hisz, általában elutasító az új dolgokkal szemben. A rögtönzés és az újítások a „nemszeretem-kategóriába” tartoznak nála – ha valamiféle előre nem látható, ismeretlen dologgal, helyzettel találja szemben magát, úgy érzi, kihúzták a lába alól a talajt. A biztosból, a megszokottból indul ki, arra épít, és abból forrásozik. Minden más légvárnak tűnik a szemében.


Lazulnia kellene kicsit

A világot általában sötét szemüvegen keresztül szemléli. Ő az örök optimista Nyilas ellentéte – aki még akkor sem tud igazán örülni, amikor az élet bőkezűen megjutalmazza. Meg kellene tanulnia hinni az isteni gondviselésben, és könnyedebben, lazábban hozzáállni a létezéshez.
Nem az érzelmek embere, s ez nem azt jelenti, hogy nincsenek érzései, nagyon is vannak, csak éppen eltemeti jó mélyre, ahonnan nehéz őket előcsalogatni. Csak a családtagokat és a jó barátokat engedi közel magához, nekik viszont mindent megad, velük szemben mindig segítőkész, sok terhüket kész magára vállalni.


Hajlamos megfiatalodni

Fiatalkorában idősebbnek tűnik, ám ahogy telnek-múlnak az évek, egyre fiatalosabb lesz. Rendkívül szívós, szervezete szerencsére jól tűri azt a hatalmas igénybevételt, amelynek időnként kiteszi magát. Ez persze nem jelenti azt, hogy folyton túlfeszítheti a húrt.
Megfontolt, komoly gondolkodású, tapasztalatai öregkorára bölcsességgé érnek.
A szerelemben is, csakúgy, mint az élet más területein, gyakorlatias. Vagyis nem az álmok és az ideák vezérelik. Ha valakit megismer, kíváncsi az illető és családja anyagi és társadalmi hátterére. Nem borul rögtön választottja nyakába, a túlzott lelkesedés, a romantikus andalgás nem található meg az eszköztárában, viszont megbízható, hűséges, kitartó és felelősségteljes társ.
Az egyedüllét sem esik nehezére. Ha az élet úgy hozza, hosszú időn keresztül képes társ nélkül élni. Partnerkapcsolatában is igényli a külön töltött órákat, amikor csak önmagával lehet.

 

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.