Amiért hálás leszel magadnak: sült paprika

A sült paprikában az a jó, hogy intenzív az íze, ezért nem kell belőle sok. Ha elteszünk belőle télire, elég néhány kis üvegnyi is, hogy bármikor a nyár ízeit tehessük az asztalra.

Készíthetünk belőle sült paprika salátát - ehhez egy nagyobb mennyiségre lesz szükség - de nagyon jó ízt ad az ételnek, ha spagettiszószba keverjük vagy pizzára, lepényre tesszük. Feta sajttal, más zöldségekkel keverve akár rétestésztába is tekerhetjük.

Sült paprika (kb. 3 dl üveghez)

6 db kápia paprika
1 dl semleges ízű olaj
1/2 dl almaecet
1 db csilipaprika

A paprikákat megmossuk, szárazra töröljük. Grillen vagy sütőben addig sütjük, amíg a héja felpúposodik és kissé fekete lesz. Azonnal zacskóba vagy szorosan záródó műanyag edénybe tesszük, amit lezárunk. 10 percig hagyjuk pihenni a paprikákat a saját gőzükben, majd könnyedén lehúzzuk a héját. Kiszedjük a paprikák csumáját és a zöldség húsát sterilizált üvegbe tesszük.

Az olajat és az ecetet összekeverjük. A csilit kimagozzuk, erét kivágjuk és a sült paprika mellé tesszük az üvegbe. Ráöntjük az ecetes olajat és lezárjuk az üveget.

Oszd meg másokkal is!
Mustra