Szeretjük, hogy ha a konyhánkban férfiak főznek. Egészen más ilyenkor a hangulat, és más fajta ételek is készülnek. A forgatáson annyira megszerettük ezt, hogy szeretnénk több hobbiszakácsot (fiút) is megismerni. A legjobb beküldött amatőr videók közül kiválasztjuk azt a négyet, akik velünk főznek majd egy-egy videó erejéig. A beküldési határidő július 31. Email: divany (kukac) divany (pont) hu.
Srácok, jobban főztök ,mint Marci?
Sárgarépás cukkinisaláta
1 nagy cukkini hajszálvékonyra vágva
2 gerezd fokhagyma finomra vágva, olívaolajba áztatva
1 nagy marék mentalevél
15 dkg reszelt sárgarépa
1 marék pirított dió
3+3 ek olívaolaj
Egy serpenyőben hevíts fel 1 ek olívaolajat, Tedd bele a cukkini 1/3-át és pirítsd meg, majd szedd papírtörlőre. Ezt ismételd meg kétszer. Egy nagy salátástálban keverd össze a reszelt répát, a sült cukkinit, a finomra vágott mentát és bazsalikomot és a diót. Locsold meg a maradék olajjal, sózd, borsozd.
Pappardelle padlizsánnal és tejszínnel
25 dkg pappardelle5 dkg fenyőmag
1 nagyobb padlizsán
1 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
2 marék bazsalikom
só
bors
A tésztát főzd fogkeményre. A padlizsánt vágd falatnyi kockákra és sózd be. Tedd szűrőbe és hagyd legalább egy órán át, hogy kicsepegjen a leve.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, ne legyen túl forró, és tedd bele a padlizsánt az összetört fokhagymagerezddel. Pirítsd meg. Amikor puha add hozzá a tejszínt és melegítsd össze. A végén mehet bele a bors, só, ha kell, valamint az összetépkedett bazsalikom. Keverd össze a kifőtt tésztával, a tetejére szórj fenyőmagot és parmezánt.