18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Szex: erről a 8 dologról fantáziál a nők többsége

Fantáziálni jó. A képzelgés segít kiszakadni a mindennapok realitásából és legalább néhány percre vagy órára feledteti velünk legégetőbb problémáinkat. Fantáziáltál már arról, hogy pontosan annyira megbecsülnek, mint a veled egy munkakörben dolgozó kollégádat? Vagy arról, hogy a munkából hazaérve nem teljesen természetes, hogy a gyerekek és a háztartás teendőit is te viszed? Ezekkel a fantáziákkal kapcsolatban csak azt kívánhatjuk, váljanak mihamarabb valóra. Ha viszont a szexfantáziáidról van szó, egyáltalán nem biztos, hogy cél azok megvalósítása.

Szexuális fantáziáink ugyanis jóval többről, sőt másról szólnak, mint a meg nem élt vágyak, elfojtott kívánságok vagy a magunk előtt is leplezett orientáció. Szexuális fantáziáink egy része eleve olyasmi, amit a való életben egyáltalán nem szeretnénk kipróbálni, mások pedig olyanok, amelyek a monogám életformával és társadalmunk alapvető berendezkedési módjával nem egyeztethetők össze. Szexről fantáziálni azonban ezzel együtt is nagyon felszabadító tud lenni. Az izgalmas jelenetekről való merengés nemcsak abban segít, hogy kicsit kiszakadjunk abból, ami van, de a jobb önismerethez és a mindennapok feszültségének levezetéséhez is elvezethet egy-egy izgalmas vagy újszerű fantáziakép.

A szexfantáziák egy része meglehetősen univerzális: bizonyos izgalmas forgatókönyvekre nők és férfiak is csaknem hasonló arányban vágynak. Más képzelgések viszont szorosabban kapcsolódnak egyik vagy másik nemhez. Lássuk, kutatások szerint melyek azok a szexuális fantáziák, amelyeket a nők dédelgetnek a legszívesebben.

1. Alárendelve lenni

Már-már közhely (főleg mióta könyves és filmes kasszasikert is kerekítettek egy hasonló dinamikájú kapcsolat köré), hogy sok nőnek jólesik biztonságos keretek és világos szabályok mentén alárendelve lenni, vagy legalábbis erről fantáziálni. A Journal of Sexual Medicine című lapban publikált kutatási eredmény szerint (a vizsgálat keretében több mint 1000 főt kérdeztek meg) a nők 65 százaléka fantáziált már, vagy rendszeresen fantáziál arról, hogy a szexben az alárendelt fél szerepét játssza. Az emögött álló okok persze egyénileg is változnak, de a téma szakértői kiemelik, hogy a BDSM nemcsak alá- és fölérendeltségről szól, hanem nagyon fontos része a bizalommal való játék és a másik előtt való feltárulkozás is. Az alárendelt fél egy ilyen együttlétkor átadja a szex feletti kontrollt a másiknak, miközben a szó többi értelmében is kontrollvesztetté válik. Legalábbis képzeletben, mert mint ahogy más fantáziák esetében is: az erről képzelgők nem biztos, hogy meg is akarják valósítani, amit elgondolnak.

2. Hármasban

Bár most épp nem az ő blogjáról idézünk, e ponton mégis kedvenc szakértőnkbe, dr. Justin Lehmillerbe botlunk. A tudós több mint 4000 fős mintáját Amerika-szerte sokan és sokszor idézik, ha a szexszel kapcsolatos adatokra van szükség. Ha pedig a szexfantáziák vannak terítéken, tényleg ő az alfa és az ómega. Nos, Lehmiller sokat idézett kutatása szerint az amerikaiak 89 százaléka fantáziált már arról, hogy egynél több partnerrel osztja meg az ágyát – mentségükre legyen mondva, hogy a párkapcsolatban élők jelentős része ezekben a fantáziáiban aktuális párját is szerepelteti. Hogy e fantázia mögött mi rejlik? Szakértők szerint az érintettek számára felvillanyozó, hogy egyszerre többen keresik a kedvüket, hogy szexuális kielégülésük egyszerre többeknek is fontos, mert ilyen módon különösen kívánatosnak érezhetik magukat. Egyes kutatások szerint ráadásul minél több szereplő, annál nagyobb önbizalomboost: ez lehet a magyarázata annak, hogy egy másik felmérés szerint a nők 65 százalékának ilyen irányú fantáziáiban nem is egy, hanem mindjárt két vagy három számfeletti résztvevő van. De ahogy eddig is: ez elsősorban fantázia, a való élettel való kapcsolatát csak őszinte és tapintatos kommunikációval lehet kitudakolni. 

3. Szex egy másik nővel

Valószínűleg nem okozunk túl nagy meglepetést az információval: kutatási adatok szerint a nők mintegy 59 százaléka fantáziált már arról, hogy egy másik nővel van együtt. Ugyanakkor fontos tudni, hogy ennek a fantáziának a gyakorisága nem feltétlenül azzal van összefüggésben, hogy ilyen sok nő lenne a való életben is nyitott a leszbikus szexre. Vagy ha igen, akkor nem feltétlenül azért, mert a fősodortól eltérő szexuális irányultsága van. A magyarázat az lehet, hogy a nő és nő közötti szex erősen csiklóközpontú, és sok oralitást tartalmaz, ezek pedig a heteró szexben is fontos részei (lennének) a női orgazmusnak. A másik nővel való szexről szőtt fantázia Lehmiller szerint könnyen lehet, hogy arról szól inkább, hogy valaki olyan kényeztessen, aki érti a dolgát. Ráadásul ezek a fantáziák – mondják megint csak hozzáértők – a konkrét aktus jellege mellett a szexuális szabadságról is szólnak. Egyszerűen felvillanyozó olyasmiről fantáziálni, ami nem is olyan rég még bőven tabu volt.

4. Szex nyilvános helyen

Ha valaha megtörtént már veled, hogy nem a hálószobád biztonságos elszigeteltségében voltál együtt a partnereddel, hanem például valaki más házában, vagy a kíváncsi szemek elől éppen csak hogy elzárt helyen, biztosan tudod, milyen extra tud lenni a tudat, hogy az ember bármikor lelepleződhet. Amerikai kutatási adatok szerint a nők 57 százaléka még ennél is tovább megy, kifejezetten arról fantáziál, hogy nyilvános helyen szexeljen partnerével, vagy esetleg többekkel. Az erről fantáziálókat is siet megnyugtatni a szakértőgárda. Attól, hogy ilyesmiről képzelgünk, még egyáltalán nem vagyunk exhibicionisták vagy magamutogatók, ez a fantázia tipikusan olyan, amit csak a legelszántabbak valósítanak meg. A többiek pedig képzeletben élik át annak az izgalmát, hogy mások számára szexuális pluszt nyújt az ő tevékenységük, és hogy épp egy óriási tabut döntögetnek.

5. Szex egy ismeretlennel

Előfordult már veled, hogy képzeletben olyasvalakivel voltál együtt, akit nem is ismersz? Egy különböző arcokból és testalkatokból a saját ideáloddá formált valakivel, esetleg egy híres sztárral? Akkor úgy vagy vele, mint az amerikai nőknek több mint a fele. Ilyen sokan szoktak ugyanis erről képzelegni. Szakértők szerint ennek a fantáziának is viszonylag egyszerű a magyarázata. Ha olyasvalakivel szexelünk, akit nem ismerünk, egy sor, a valós kapcsolatokban felmerülő kérdéssel nem kell törődni. Semmi elköteleződés, semmi intimitás, semmi féltékenység. Nem is rossz, ugye? Egy ilyen – képzelt – helyzet remekül levezetheti a feszültséget és elűzheti a stresszt is, még akkor is, ha a való életben nem biztos, hogy belemennénk. Már csak az ebben rejlő esetleges veszélyek miatt sem.

6. Szex valakivel, akit ismersz, de nem a partnered

Először is nyugi. Nem romlottál meg teljesen és nem ördögtől való, ha néha elképzeled, milyen lenne a főnököddel, egy barátod pasijával, vagy épp a partnered barátjával együtt lenni. A jó szex legnagyobb ellensége az unalom, és az ilyen – persze csak fejben átélt – kalandok egy jó adag adrenalinnal és az újdonság érzésével láthatnak el, különösebb kockázatok nélkül. Persze ha erotikus és romantikus fantáziáid főszereplője rendre egy és ugyanaz a személy, aki nem a partnered, az már problémás tud lenni, de ha csak néha indulsz be fejben egy ismerősre, az azért még nem a világ vége. Annál is inkább, mert szakértők szerint ezek a fantáziák nem is mindig az adott emberhez fűződő kapcsolatunkról szólnak, inkább arról, hogy-egy egy tulajdonság vonzó a számunkra az ismeretlen ismerősben.

7. Fájdalom és kéj keveredése

Gondoltad volna, hogy a nők mintegy 65 százaléka fantáziál arról, hogy valaki szex közben fizikai fájdalmat okoz neki? Ezekben a fantáziákban az enyhébb kellemetlenségektől (elfenekelés, haj húzása, megragadás) a komolyabb fájdalmakig (például forró viasz csepegtetése) sok minden megjelenhet, de ebben az esetben különösen fontos tudatosítani, hogy fantázia és valóság nem mindig jár kéz a kézben. Sok nő csak fejben találja izgatónak az ilyesmit, és hús-vér szexuális életében köszöni, de nem kér belőle. És hogy mi a jó ebben azoknak, akik valóban szeretik, ha a szex nemcsak jó, de rossz is? Szakértők szerint a szex közben átélt fizikai fájdalom segít, hogy az adott pillanatra fókuszáljunk, és magunk mögött tudjuk hagyni a félelmetes, őrlő, zavaró gondolatokat. A fájdalommal olyan szintű testtudatosságra tehetünk szert, ami lehetővé teszi a mentális és érzelmi kontrollvesztést is.

8. Szex egy romantikus helyszínen

Nyugi, azért vannak elsőre is teljesen ártatlannak tűnő fantáziák is. A nők jelentős része például szívesen képzeleg arról, hogy valami igazán romantikus helyszínen (hófehér homokos tengerparton, a vadon közepén álló erdei lakban) legyen együtt partnerével. Mindez nemcsak a romantikus filmeknek köszönhető (bár kétségtelenül azoknak is nagy szerepük van benne), hanem annak is, hogy a nők számára a szexuális együttlét körülményei sokszor kifejezetten nagy jelentőséggel bírnak, és sokat dob az örömérzeten, amikor nemcsak a partner, az időzítés és a háttérzene klappol, de a környezet is csodálatos.

És te mit gondolsz? Tényleg ezek a leggyakoribb fantáziák?

 

 

 

       

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek