11 szokás, amivel az orvosok szerint fel kéne hagynod

- meg a bélkikészítő tápanyagok és a tüdőrák

Miért rossz, ha rágózunk? És ha rendeszeresesen visszatartjuk a vizeletünket? Miből ismerhető fel az ételintolerancia? És a tüdőrák? Ezekre és még számos fontos kérdésre válaszoltunk 2018 legnépszerűbb egészségcikkeiben.

Mi tehetünk legtöbbet saját egészségünkért, nem véletlen hát, hogy a témával foglalkozó cikkeink 2018-ban is nagyon népszerűek voltak. Minél több praktikus és hasznos tudásra teszünk ugyanis szert, annál nagyobb esélyünk van rá, hogy képesek leszünk tudatosan odafigyelni magunkra. Az egészség témakörébe persze nemcsak a testi, de a lelki jólléltünk is beletartozik, bár sajnos ez utóbbival jóval kevesebbet foglalkozunk. Ez az olvasottsági adatainkból is kitűnik, egészséggel foglalkozó cikkeink toplistájába idén is csak az orvosi tanácsokat közvetítő anyagaink kerültek be. Ha te azért a lelkedet is ápolnád, akkor érdemes elolvasnod pszichológus szakértőnknek például ezt vagy ezt az írását, ha pedig maradnál a testi egészségnél, válogass idei dobogós cikkeinkből.

11 szokás, amivel az orvosok szerint fel kéne hagynod

Vannak olyan rossz szokásaink, melyek észrevétlenül károsítják egészségünket. Az orvosok ezek közül most 11 olyan hétköznapi viselkedést emeltek ki, mint például a vizelet visszatartása, a rágózás vagy éppen a cipőválasztásunk. Hogy ezek milyen hatással vannak az egészségünkre? Cikkünkből kiderül.

Tápanyagok, amik kicsinálják a beleket

Az, hogy mit mikor és milyen mennyiségben eszünk, hatással van testi és lelki jóllétünkre egyaránt. Az ételintoleranciától szenvedők számára pedig különösen fontos a táplálkozás időzítése és minősége. A glutén- és laktózérzékenységen túl még számos anyag okozhat testi problémákat, de bármelyik is érint minket, jó tudni, hogy ezek nagyon alattomos betegségek, hiszen a tünetek erőssége számos tényezőtől függ, ráadásul a panaszok sokszor nem az ételek közvetlen elfogyasztása után jelentkeznek. Ebben a problémakörben segít eligazodni következő cikkünk:

A tüdőrák 7 kevésbé ismert, szokatlan tünete

A rákos megbetegedések mielőbbi felismerése életet menthet, ezt láthatóan jól tudják olvasóink is, nyilván ezért olvasták ennyien a tüdőrák tüneteivel foglalkozó cikkünket. Rá is fér a tudatosság a magyar lakosságra, hiszen Európában itt nálunk halnak meg a legtöbben tüdőrákban. Hogy milyen jelekre érdemes felkapni a fejünket? Azt eddig is tudtuk, hogy a mellkasi fájdalom, a krónikus köhögés és a nehézlégzés tipikus tünetnek számít, de cikkünkből kiderül, hogy többek között az izomgyengeség és a magas kalciumszint is veszélyt jelezhet.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek