Tényleg használ valamit a kollagén?

A szem körüli ráncokat egy hónap alatt azért nem képes feltölteni az állati eredetű fehérje, a recsegő térdízületeken viszont úgy tűnik tényleg képes tehermentesíteni.

A Prevention szerzője saját magán tesztelte le, valóban működik-e a manapság egyre divatosabb táplálékkiegészítő. A két evőkanálnyi kollagénport egy hónapon át minden reggel becsületesen a kávéjába pottyantó Stephanie szerint az ígért hatások egy része valóban érezhetővé vált a hónap végére, a ráncain ugyanakkor ennyi idő alatt nem nagyon segített a por.

Mit ígér?

Az állati eredetű fehérje ugyanis fontos szerepet játszik a csontok és a porcszövetek felépítésében, és egy reménykeltő kutatás szerint a mindennapos használata két hónap alatt 20 százalékkal is képes lehet csökkenteni a szem körüli ráncok mélységét. Emellett az ízületi gyulladással összefüggésbe hozható térdfájdalmakra is jótékony hatással van, és állítólag az emésztőrendszer működésén is képes javítani.

shutterstock 713439124

Amire tényleg jó

A fájós térdű, ráncmániás és egy rendetlenkedő emésztőrendszerrel is megáldott Stephanie kitűnő tesztalany volt tehát. A nagyjából 20 grammnyi fehérjének köszönhetően először is sokkal tovább maradt jóllakott reggelente. Ezt más fehérjeporokkal is elérhetjük ugyan, külön előnye viszont a kollagénnek, hogy teljesen feloldódik egy kávéban és még az íze sem zavaró.

Recsegő térd

A széteső, recsegő-ropogó térddel megáldott hölgy szerint három hét után érezhetően enyhülni kezdtek a panaszai: nem adtak ki tűzijátékszerű hangokat a lépcsőn és összességében kevésbé sajogtak a térdei, ami nagy valószínűséggel szintén a fehérjének volt köszönhető.

Amire már nem nagyon hatott

A két éven át tartó, Lyme-kór miatt szükséges antibiotikum kúra miatt a vécét is gyakran látogató Stephanie elmondása szerint a hónap vége felé már ritkábban görcsölt a hasa, megoldódni ugyanakkor azért nem oldódtak meg az emésztéssel kapcsolatos problémái.

Ennyi idő alatt a ráncaival kapcsolatban sem figyelt meg változásokat, bár elmondása szerint egy cseppet azért ruganyosabbá vált talán a bőre a hónap végére.

Csoda tehát nem történt Stephanie-vel, de azért a végtagjai sem kezdtek lepotyogni a kollagén hatására.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.