Igazságot a macskás videóknak!

Macskás videókat nézni jó. Nem, nem felesleges időeltöltés, nem halogatás, nem munkaellenes béna alibi, hanem olyan elfoglaltság, ami kell a pszichénknek, csakúgy, mint a munkaidőbe iktatott alvás. Legalábbis ezt mondja róla a tudomány. 

tumblr noirkmfFts1t95h1uo1 400.gif

A Computers in Human Behavior nevű lapban publikált kutatás szerint ugyanis a macskás videók energiával töltenek fel és segítenek elűzni a negatív érzéseket. 

A kérdőíves felmérésben 7000 internetfelhasználó tulajdonságait, viselkedését, macskavideó-néző szokásait és ez utóbbi okát térképezte fel Jessica Gall Myrick minnesotai médiakutató. Az eredmények szerint a videók lejátszását követően a legtöbb ember reménytelibbnek, pozitívabbnak, inspiráltabbnak érezte magát, miközben a szorongás és a düh érzése általában csökkent bennük. Mondjuk az is kiderült, hogy ha a cicázás hátterében valójában a halogatás állt, akkor a lelkiismeret-furdalás és a bűntudat képes volt elnyomni a pozitív érzéseket. 

De miért kutatja ezt a témát egyáltalán bárki? Részeben azért, mert tele van a net macskás videókkal, részben pedig azért, mert rengeteget nézzük őket, így Myrick szerint „ha jobban meg akarjuk érteni az internet hatását az emberekre és társadalomra, nem hagyhatjuk figyelmen kívül a legnépszerűbb internetes tartalmakat: nem hanyagolhatjuk el többet a netes macskákat!” Ráadásul most kaptunk még egy adalékot ahhoz, hogyan is találhatunk boldogságot a munkánkban. 

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra