Edzőteremteszt: Millenium Wellness

Legújabb sorozatunkban a budapesti edzőtermeket vesszük sorra. Ami a tesztelés metódusát illeti: nem vagyok profi sportoló, heti 2-3 alkalom mozgás nekem pont elég, az viszont minél változatosabb, annál jobb. A rendszeres lovaglás mellett futni, spinningelni, aerobikozni szoktam, a táncos órák nem a kedvenceim és a súlyos edzés sem nekem való.

A termeket, edzéseket (minimum) két alkalom után minősítem, és nem csak az óra stílusát, minőségét, hanem a gépek állapotát és a terem tisztaságát is pontozom. Mivel nem vagyok profi, nem tudom megmondani, hol találhatók a legújabb gépek, de azt azért észreveszem, ha valami nagyon ócska és az is feltűnik, ha a recepciósok bunkók – így talán tudok valami kapaszkodót nyújtani önnek, amikor azon gondolkozik, hová vegyen bérletet. A tesztelt termeket All You Can Move Sportpass-szal is igénybe lehet venni.

Régebben többször jártam a Milleniumban, mert nagyon szerettem a futópadokról nyíló kilátást, az igényesen berendezett edzőtermi részt, a tágas, tiszta öltözőt, azonban csoportos órán még sose vettem részt itt. Az edzőtermi rész nem változott, csak annyival, hogy már cross training állvány is van, tehát azt kell mondjam, ez továbbra is tökéletes. Igaz, Facebookon a kommentek közt olvastam, hogy komoly testépítésre nem a legjobb ez a terem, de esetemben (és valószínűleg olvasóink nagy részének esetében) nem ez a cél, szóval én megelégszem a jól elhelyezett, működő gépekkel és a kellemesen kialakított sarokkal, ahol talajgyakorlatokat végezhetek. 

A wellness részleg is szuper, van például jacuzzi, pihenősarok, finnszauna, a zuhanyzók tiszták és könnyen megközelíthető a vizes részleg az öltözőkből, így nem kell fürdőruhában flangálni felöltözött emberek közt.

Ebben az irodaházban biztos jó segge van mindenkinek

Hosszú idő után visszatértem tehát a Millenium Wellnessbe, hogy részt vegyek egy has-láb-popsi nevű órán, csúcsidőben. A recepción nem kérdezték, jártam-e már itt, épp volt egy kis sor, így arról sem kaptam útmutatást, hogy a két kártya közül, amit kaptam, melyikkel mit kell csinálni. Azért kitaláltam... Az öltöző még tömegben is elég nagy ahhoz, hogy ne kelljen nyomorogni, ami jó hír, a Nagyterem névre hallgató, 130 négyzetméteres (állítólag 40 fő befogadóképességű) helyiség viszont nem valami hangulatos. A padlólapok helyenként jönnek fel, a fal piszkos, de legalább a levegőztetés rendben van. A fitneszszőnyegek itt is (mint újabban mindenhol) viseltesek, piszkos hatásúak, szétesőben vannak, de ez mondjuk nem akkora meglepetés, ha naponta többször plankingolnak rajtuk. (A koszosnak tűnő szőnyeget egyébként kicselezheti, ha vált ki törülközőkártyát egy ezresért, és akkor mindig lesz önnél egy olyan törülköző, amit maga alá tehet.)

Az óra nagyon gyors tempójú (vagy csak én vagyok belassulva, nem tudom), Steiner Gabriella gyilkos iramot diktál: ha a környékbeli irodaházak női hetente kétszer eljárnak egy ilyen edzésre, akkor biztos díjnyertes fenekük van! A névvel ellentétben kicsit azért a karunkat is átmozgatjuk, és a sok plankingot nem csak a törzsemben, de a vállamban is érzem. Gabriella néha körbemegy, megnézi, hogy helyesen hajtjuk-e végre a gyakorlatokat, szóval nem lehet rá panasz. Remek, fiatalos és tényleg gyilkosan gyors óra, olyannak nem ajánlanám, aki az egész telet végighenyélte.

Full kondi ebédidőben

Szerdán délben is adtam egy esélyt a sportnak, ekkor a recepción egy nagyon kedves lány fogadott. Csukovits Ancsa full kondi óráját nagyon élveztem, nagyon jól átmozgatott és épp kellemesen elfáradtam. Rajtam kívül a közeli irodákban dolgozó nőkkel volt tele az öltöző, eszembe jutott, hogy kár, hogy nem a mi irodánk közelében van a terem, mert szívesen vennék részt rendszeresen egy ilyen órán ebéd helyett.

Cím: Millennium Wellness Központ 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 8.

Honlap: www.milleniumwellness.hu

Nyitva tartás: hétfő - péntek: 06:00 - 22:00, szombat - vasárnap : 09:00 - 20:00

Összességében így éreztem magam: 5/5 pont

Árak: Egy napijegy 1850 forint, a 4 alkalmas bérlet 6900 forint, havi bérlet 17.900 forint, de itt mindent megtalál!

L, XL, XXL méretű All You Can Move Sportpass-szal látogatható a terem (azaz havi 10.900 forintos kártyával már elérhető)

Recepció: 4/5 pont

Ajánlanám a barátaimnak? Igen.

Terem berendezése, stílusa: 4/5 pont, az edzőtermi rész remek, az aerobikterem kicsit lehangoló.

Gépek állapota: 5/5 pont

Öltöző: 5/5 pont, tágas, tiszta.

Tisztaság: 5/5 pont

Parkolás: Parkolás a Millennium Wellness előtt a Lechner Ödön fasoron lehetséges, vagy a Tóth Kálmán utcában, illetve a Vágóhíd utcában, ahol ingyenesen parkolhatnak a vendégek.

Szolgáltatások: finn szauna, jakuzzi, gőzkabin ingyen igénybe vehető. Life Fitness gépek és Cross Training állvány várja a terembe érkezőket. Két aerobic terem és egy spinning terem van a csoportos óráknak fenntartva. Emellett a wellness részleg is jól kialakított, még egy kis napozóterasz is van.

 Extrák: törülközőkártya 1000 forintért kérhető, ha ezzel rendelkezik, minden edzés előtt tiszta törülközőt kap. 20 percnyi infraszanua vagy 3 percnyi szolárium 400 forintba kerül.Természetesen itt is van lehetőség személyi edző választásra.

Hirdetés
Hirdetés
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra