Szeretőjére cserélte a férjét? Rossz hírünk van.

Zanza!

Az ember él egy kapcsolatban, hűtlen lesz, lelép, majd járni kezd új partnerével. Nem egy extra sztori, szappanoperát például teljesen felesleges lenne rá építeni. De vajon azok a kapcsolatok, amelyek hűtlenséggel indultak, ugyanolyan boldoggá tehetik az embert, mint a tiszta lappal indított viszonyok? Nyilván esete válogatja, de egy friss kutatás szerint erre a kérdésre az emberek általában nemmel válaszolnak. 

shutterstock 172922177

A Journal of Research in Personality októberi számában megjelent tanulmány szerint legalábbis azok az emberek, akik egy új partner miatt hagyták el a párjukat, kevésbé elkötelezettek és kevésbé elégedettek új viszonyukban, mint szingliségből indult társaik. Ráadásul a kapcsolatból kapcsolatba ugrók társaiknál jóval nagyobb figyelmet szentelnek más partneralternatíváknak és hajlamosabbak az újabb hűtlenségre is. A két nyomonkövetéses vizsgálatból tehát az látszik, hogy nem feltétlenül lesz az ember boldogabb, ha párja helyett a szeretőjét választja. 

Ezek az eredmények egyébként éppen egybevágnak azokkal a korábbi kutatási eredményekkel, amik bebizonyították, hogy az, aki egyszer félrelép, jóval nagyobb eséllyel teszi ezt meg legközelebb is. Arra, hogy pontosan miért van ez így, nincs egyértelmű válasz, a félrelépés jelenségére ugyanis számos lehetséges elmélet létezik – itt olvashat is róluk alaposabban. 

Blogmustra