5 női celeb, aki után nem fordulnánk meg

Tilda Swinton, Lady Gaga vagy esetleg Sarah Jessica Parker az, akit a legkevésbé találsz vonzónak? Öt olyan női celebet gyűjtöttünk össze, akik szerintünk vitathatatlan érdemeik ellenére sem tartoznak a szexi kategóriába. Szavazz, szerinted ki rendelkezik a legkevésbé nőies kisugárzással!

Korábbi cikkünkben a celebvilágból öt olyan férfit emeltünk ki, akik a legkevésbé sem indították be a fantáziánkat, most pedig a nőkön a sor. Olyan világsztárok közül válogattunk, akiket nem találunk vonzónak, akik szerintünk a szexuális kisugárzásnak híján vannak, vagy legalábbis kevésbé ébresztenek gerjedelmet egy férfiban. Szavazz!

Kelly Osbourne – A nagypofájú ex-dundi

Madonna hatása Ozzy Osbourne lányának első videóján is erősen érezteti hatását: a kerek képű Kelly Osbourne a Papa Don't Preach rockosított verziójával jött ki 2002-ben – mert hát milyen poénos már, hogy az elsősorban a rocksztár apjáról ismert csaj egy ilyen áthallásos dallal indít. A klipben ráadásul az énekesnő Material Girljének videójában látott módon próbál meg lelépdelni a lépcsőn – kevés sikerrel. A 26 éves Osbourne elég szépen elvette a kedvét minden hímneműnek a Music Television reality show-jában, amely az Osbourne-család mindennapjait volt hivatott bemutatni. (Talán a Győzike showhoz tudnánk hasonlítani.) A kicsit még mindig málé, mindenbe – divattervezés, éneklés, színészkedés – csak úgy ímmel-ámmal belekapó, most éppen családot tervező sovány lány valahogy nem találja a helyét.

Lady Gaga – A polgárpukkasztó jelmezfetisiszta

Ha már nemváltás, az utóbbi időszak egyik legnagyobb figyelmet kiérdemelt előadójáról, a 24 éves Lady Gagáról (aki minimum 30-nak néz ki) többször is rebesgették, hogy talán nem is az a neme, amit korábban hittünk. Erre ő remekül rá is játszik, egy alkalommal például direkt férfinak öltözött, és azzá is maszkíroztatta magát, de a klipjeiben mindenesetre elég sokat tesz azért, hogy az elsődleges nemi jegyei is jól látsszanak. Extravagáns jelmezei egyszerre ápolnak és eltakarnak, viszont ha alkalomadtán smink és szkafander nélkül mutatkozik, meglehetősen riasztó látványt tud nyújtani. (Persze jelmezben is, hiszen ez a cél.) Egy másik kollégánk szerint Lady Gaga annyira teleaggatja magát mindenfélével, hogy igazából nem is lehet sejteni, mi van a vakolat alatt – a kellemetlen meglepetések pedig egy ilyen szerelés lekerülése után érhetik leginkább az embert.

Madonna – A masszív ősanya

Az 52 éves popkirálynő néhány évtizeddel ezelőtt a legendás, kivillanó hónaljszőrzete és vastag, sötét szemöldöke miatt nem tartozott éppen a szexi kategóriába, majd később egy konszolidációs időszak következett, hogy aztán egy megszállott test- és lélek(sz)építés eredményeként napjaink egyik legizmosabb popsztárjává váljon. Szikár, szálkás izmairól már több olyan fotó is árulkodik, ami alapján rengeteg férfinak inába száll a bátorsága. Persze van, aki kifejezetten a domina típusokra bukik, de a finom nőiesség hiánya így is elrettentő tud lenni. Úgy fest, előző delikvensünk, Lady Gaga egyébként előszeretettel jár az ősanya nyomdokaiban, zenéiben sokszor bukkannak fel hasonló fordulatok – példának okáért a Born This Way refrénje kísértetiesen hasonlít az Express Yourselfre –, és Madonna már a gruppent is lelőtte párszor. Kisugárzásban viszont mindenképp utolérte.

Sarah Jessica Parker – A szikár

A Szex és New York Carrie Bradshaw-jaként gyakorlatilag a szex körül forgott minden gondolata, mi mégis azt mondjuk, ez korántsem jelenti azt, hogy valóban szexi is. Körülbelül egy éve láttak napvilágot azok a róla készült fotók, amelyeken kézfeje és karjai igencsak elrettentő látványt nyújtanak. (Ide kívánkozik az is, hogy a szemtanúk Madonna szálkás, eres karjaihoz hasonlították a túlzásba vitt edzés eredményét.) Bár kétségtelen, hogy öltözködni, azt tud, de ez még korántsem elég ahhoz, hogy kellően vonzóvá és ellenállhatatlanná tegye a színész-producert.

Tilda Swinton – A nemváltó asszony

A londoni születésű, 50 éves, Oscar-díjas színésznő egyike azoknak, akik zseniálisak a filmvásznon, és ehhez többek közt különleges, meglehetősen androgün vonásaik is hozzájárulnak. Egyik kollégánk elmélete szerint például „ő nem is nő, hanem csak egy valami, és attól függ, hogy éppen mi, hogy milyen szerepet vállal el. Nem véletlen, hogy ő volt az, aki az Orlando címszerepét el tudta játszani”. És bár azért nem kívánjuk kategorikusan kijelenteni, hogy a színésznő egy alakváltó földönkívüli, az azért tény, hogy a Virginia Woolf regényéből született Orlando főszerepéhez a főhős nemváltása miatt (férfiból egyik napról a másikra nő lett) valóban meglehetősen ritka adottságok szükségesek – már ha a készítők nem elsősorban a maszkmester munkájára akarnak hagyatkozni. Swintont az utóbbi években többek közt Tarr Béla A londoni férfi című filmjében, a Benjamin Button különös életében és a Narnia krónikáinak Fehér boszorkányaként láthattuk – senki sem tud olyan hideg és merev lenni, mint ő.

Mustra