Te hogyan szoktál le a dohányzásról?

Ha leszoktál a dohányzásról, vagy egy barátodnak segítettél kigyógyulni az alkoholizmusból, esetleg az egészséges életmód érdekében egyszer csak elkezdtél sportolni, az Egészség-díj pályázatban megoszthatod, hogy történt.

Némi erőfeszítéssel jár, de megéri változtatni az életmódon, úgy általában. Például azért, mert ha felhagysz a dohányzással, évekkel tovább élhetsz, vagy ha komolyan végigcsinálsz egy fogyókúrát, sokkal jobban nézel majd ki, és még a szíved is hálás lesz, nem beszélve a lábaidról, amelyeknek sokkal kevesebb terhet kell cipelniük. Már-már közhelyek ezek, de most még példát is mutathatsz vele, ha pályázol az Egészség-díjra.

Kutyasétáltató barátok

A pályázat arra hívja fel mindenki figyelmét, hogy a saját egészségünkért senki más, csakis mi magunk tehetjük a legtöbbet. Tavaly olyan hétköznapi hősök nyertek, akik munkájuk során, vagy egyszerűen csak az ismerőseik és barátaik között, sikeresen segítettek az életmódváltásban. Nyert például egy nő, aki kutya sétáltatás céljából keresett társakat, ma már rengeteg társa van a közös sétában.

Ha nevezel, elmesélheted, hogy miként szoktál le a dohányzásról, vagy segítettél a legjobb barátodnak kigyógyulni az alkoholizmusból. Akkor is pályázhatsz, ha egy olyan civil szervezetben dolgozol, ahol sikeresen harcoltok a szenvedélybetegségek ellen, vagy éppen a munkatársaiddal közösen bevezettétek, és naponta részt vesztek a munkahelyi tornaórán. A pozitív, követendő példát elmesélő történeted középpontjában legyen az egészséges életmód!

500 ezer forintos jutalom

A pályázatod szöveges és képi dokumentációját már csak egy hónapig, 2010. október 10-ig töltheted fel a www.egeszsegdij.hu honlapon, ahol minden egyéb tudnivalót is megtalálsz. A pályázatokat ismert és elismert egészségügyi szakemberekből álló zsűri, köztük Győrfi Pál mentős, és Zacher Gábor toxikológus bírálja el.

Az erkölcsi elismerés mellett a meghirdetett dohányzás, táplálkozás, mozgás, alkohol és szakmai kategóriákban bruttó 500 ezer forintos pénzjutalmat is kap a szerencsés nyertes. Az anyagi elismerés kategóriánként jár.

Szakmai díjban a mások életéért és egészségéért küzdő egészségügyi dolgozók részesülhetnek, akik testi, szellemi és érzelmi erőforrásaik felhasználását igénylő, áldozatos munkájuk mellett kiemelkedőt nyújtanak az egészségmegőrzés terén is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek