Természettudományos Élményközpont Balassagyarmaton

A balassagyarmati Természettudomományos Élményközpont célja a kevésbé fejlett nyugat–nógrádi régióban olyan élménypedagógiai program és infrastruktúra kialakítása, amely hozzájárul a természettudományos tárgyak népszerűségének növeléséhez. Lehetővé teszi a korszerű kísérletközpontú, élményszerű oktatás elterjesztését, a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítését, a természettudományi ismeretek oktatási színvonalának növekedését.

Természettudományos Élményközpont Balassagyarmaton
Természettudományos Élményközpont Balassagyarmaton

A balassagyarmati Természettudományos Élményközpont célja a kevésbé fejlett nyugat–nógrádi régióban olyan élménypedagógiai program és infrastruktúra kialakítása, amely hozzájárul a természettudományos tárgyak népszerűségének növeléséhez, bővíti az informális és nem formális tanulás lehetőségeit. Lehetővé teszik a korszerű kísérletközpontú, élményszerű oktatás elterjesztését, a természettudományos és műszaki pályák népszerűsítését, a természettudományi ismeretek oktatási színvonalának növekedését. 

Minden foglalkozásuk természettudományos tárgyakhoz, illetve informatikai készségekhez kapcsolódik.  Robotika, kémia és pályairoentáció szakkörökkel várjuk az érdeklődő gyerekeket, a fenntarthatóság témaköréhez kapcsolódó vándorkiállításunkkal pedig az általános iskolákat látogatjuk meg. A k émia szakkörön a kísérletek a mindennapok jelenségeihez kapcsolódnak, amiket a diákok maguk végezhetnek el. A robotika szakkör során a programozás és a robotika alapjaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Pályaorientációs szakörrel is várják a csoportokat. Egyik kiemelkedő programelemük a fenntarthatóság témaköréhez kapcsolódó vándorkiállítás, melynek segítségével interaktív módon ismertetik meg a diákokat a globális problémákkal és megoldási lehetőségekkel.

Oszd meg másokkal is!
Mustra