Környezetbarát csodaautót mutat be a 150. születésnapját ünneplő svájci luxusóra-gyártó TAG Heuer és a Tesla Motors cég.

roadsterA sportautó a Tesla Motors első terméke. A cég állítása szerint a prototípussal képesek voltak kevesebb mint négy másodperc alatt álló helyzetből 100 km/h-ra gyorsulni, a végsebesség pedig 210 km/h.,az akkumulátor egyszeri feltöltésével az autó 400 km megtételére képes.

A szuperjárgány kifejlesztése azért is ipartörténeti érdekesség, mert először fordul elő, hogy a TAG Heuer partnerként van jelen az autógyártásban. A népszerű luxusóra gyártó és az elektromos sportautóiról híres Tesla Motors fogott most össze egy közös projekt erejéig, amelynek végeredménye a limitált szériás TAG Heuer Tesla Roadster lett.

A TAG Heuer Tesla Roadster a luxusóra cég létrehozásának 150. évfordulójára alkotott limitált szériás modell. Úgynevezett Foucault ezüstszínben pompázik, érdekes, óraműveket ábrázoló díszítőelemek kerültek a karosszériára, az utastérben pedig egy módosított középkonzolt találunk, melyet a Tag Heuer formatervező csapata alkotott meg. A telekommunikációról egy - a szintén a svájci cégtől - származó, igen divatos Meridiist telefon gondoskodik. A TAG Heuer középkonzolba épített köridőmérésre is alkalmas stopperórája 1/5 másodperces pontossággal mér. Ráadásul, ez egy hagyományos, mechanikus szerkezetű óra, hogy ezzel is emléket állítson az 1860-ban alapított cég a márka nevezetes, most modern környezetben feltámadó stopperóráinak.

Az ínyencek által izgatottan várt speciális járművet március 18-án mutatják be a világ leghíresebb óra show-ján Bázelben, a Baselworld-ön - jelentette be a TAG Heuer elnök-vezérigazgatója Jean-Christophe Babin.

Értesüléseink szerint a csodaautó Magyarországon is megtekinthető, esetleg kipróbálható lesz majd valamikor, persze csak a beavatottak számára - mondta Szerb Gábor a TAG Heuer magyarországi képviselője.

Jean-Cristophe Babin elnök-vezérigazgató úgy látja, hogy akik ilyen különleges kocsit választanak maguknak, azok keresik is azokat a termékeket, amelyeknek gyártói sokat tesznek a környezet védelméért, és szociálisan felelősségérzetük is van. Ma a Tesla és a TAG Heuer mindenképpen ilyen.

A TAG Heuer, amely a világ egyik legismertebb luxusmárkája, különleges órái, népszerű szemüvegei és ékszernek is beillő mobiltelefonjai egyébként Magyarországon is igen népszerűek a luxusholmik iránt érdeklődők körében.