
Régi vita, hogy melyik az egészségesebb: vaj vagy margarin?
Ha kenhető és friss vajra vágysz, ezt a módszert kövesd!
Az amerikaiaknak furcsán hangozhat, hogy a szendvics így is nagyon finom.
Való igaz, hogy a vaj kevésbé érzékeny a romlásra, de ne hidd azt, hogy a végtelenségig fogyasztható marad.
Hosszabb távon és mértéket nem tartva okozhat egészségügyi problémákat, de rövid távon a belek és az immunrendszer számára is előnyös.
Ha sütés közben derül ki, hogy nincs otthon tej, vaj vagy tojás, ezekhez a helyettesítőkhöz fordulhatsz!
A vajkrém csak egy olcsó utánzat, amiből kispórolják a vajat? Mutatjuk, mi a különbség a két termék között.
A vajról és a margarinról rengeteg tévhit él az emberekben. Lássuk, milyen álláspontot képvisel a kérdésben a tudomány.
A vaj tárolásának kérdése örök vita tárgya. Utánajártunk, hogy mi a legjobb megoldás.
Ha pedig nem fokhagymásan szeretnéd, készítsd a zöldbabot mézes-csilis, szójaszószos öntettel, egy kevés pirított szezámmaggal a tetején.
A röszti régi kedvencünk, és mindig bevetjük, amikor egy adag tejfölös lángosra vágyunk, de épp nincs idő dagasztani és keleszteni, majd megsütni egyik kedvencünket. A lapcsánka gyorsan elkészül, és bármelyik napszakban bevetheted laktató fogásként.
A barna vaj isteni, ám a vele való sütés nem olyan egyszerű. Kivéve, ha ismered ezt a filléres trükköt.
Vannak rémes konyhai helyzetek a kibonthatatlan befőttektől az épp tegnap lejárt alapanyagokig. Ilyen a kemény vaj is – de erre itt a megoldás.
A tejben-vajban fürösztés a kukoricával is csodákat tesz.
És ha már itt tartunk: mire utal a „márkázott vaj” kifejezés?
Egyre több jel mutat arra, hogy egy pofonegyszerű mérés sok egészségügyi problémára utalhat, és akár az idő előtti halálozást is jelezheti.
A védett kulturális örökségnek számító tó csak engedéllyel látogatható, el is zárták a turisták elől.