Itt fog sok pénzt költeni szép ajándékokra az idén

Sok helyen tartanak design vásárokat az adventi időszakban a városban, melyek közül az első a WAMP volt. Ennek mintájára aztán egyre több helyen bukkannak fel a kortárs iparművészek, kézművesek, táskások, ötvösök és ruhatervezők. Sokszor ugyan túlárazottak a termékek, de igazán szép alkotásokra is bukkanhatunk.

Az Iparművészeti Múzeumban ezen a hétvégén lesz a (nevével ellentétben magyar) Creative Arts Fair kiállítás, vagyis inkább vásár. A negyedik alkalommal megrendezett eseményen iparművészek várják egyedi, minőségi ékszerekkel, ruhákkal, kerámiákkal, és kiegészítőkkel a vásárlókat, de lesz gyereksarok, karácsonyi sütemények, lehet selymet festeni, és tárlatvezetéssel is össze lehet kötni a látogatást. Bónusz kultúrprogram: vasárnapig még észt könyvkötészeti kiállítást is lehet nézni, illetve jávai bábokra rácsodálkozni. A vásár péntektől vasárnapig van nyitva, és 800 Ft a belépő.

Wamp most minden vasárnap nyitva tart, a Millenárison kell keresgélni, ha valaki itt vásárolná meg a karácsonyi ajándékokat. A "minőségi dizájntermékektől" a gasztronómiáig lehet itt mindenfélét találni, az olcsótól a drágáig. Akik gyakran járnak, azoknak nagy meglepetést nem fog szerezni, de arra biztosan jó, hogy mindenkinek találjon valamit ajándékba.  Arra viszont fel kell készülni, hogy tömeg van, és ahogy közeledik a karácsony, egyre nagyobb. Extraként itt a társrendezvény, a Spájz, ahol krémeket, sajtokat, lekvárokat és más finomságokat lehet venni.

Szombaton reggeltől estig a rossz emlékű Central Passage-ban lehet menni, ahol együtt rendezik meg a Közös Piac és DIP Design Passage vásárokat. Nagyon barátságosan csak  11-kor nyitnak, extraként Gryllus Vilmos gyermekműsorát lehet meghallgatni 17-órától, erre 300 Ft a belépő. Aktualitásként bejgli-sarok várja a népeket, de lesz termelői vásár is. Tipp: próbálják ki a tombolát, ezzel a Menhely Alapítványt támogatják!

Szentendrén, a frissen felújított Ferenczy múzeumban rendezik meg a KOMP-ot, vagyis a Kortárs Művészeti Piacot szombaton, és 21-én. Az ígéretek szerint minőségi gyerekjátékokat, egyedi üdvözlőkártyákat, és berendezési tárgyakat is kínálnak. A Cerkabella kiadó meséskönyvekkel, mások ékszerekkel, kiegészítőkkel és kerámiákkal készülnek. Szentendrére már csak azért is érdemes ellátogatni, mert a Dumtsa korzón lehet sétálgatni, ahol szintén kirakodóvásár várja, végül pedig az Adriában meginni egy jó forralt bort. Ráadásul mindez a Batthyányi tértől csak 40 perc HÉV-vel.

Szombattól a Design Terminálban Ajándék terminál néven rendeznek vásárt, amihez különféle programok is kapcsolódnak. A kiállításnak kikiálltott rendezvényen - melyet maga Navracsics Tibor nyitott meg - 120 tervező 3000 termékére lehet lecsapni. Mondanánk, hogy menjen a Terminálra, ha unja a WAMP-ot, de majdnem teljes átfedés van a két vásár közt, így maximum a közelség, és a napi nyitvatartás lehet motiváció. A vásár 23-ig tart nyitva, alul ékszerek, bútorok, papíráru várja a vásárlókat, felül pedig ruhákat és kiegészítőket fog találni.

Oszd meg másokkal is!
Mustra