Arany és vörös a sminktrend az ünnepekre

A karácsonyi ebédhez a legjobb, ha finom, aranyos árnyalatú szemhéjfestéket választunk, az esti ajándékosztásra már jöhet a visszafogott szemekhez egy élénkvörös rúzs is. persze a bevállalósabbak most is kísérletezhetnek füstös szemekkel, vagy különleges technikákkal. Videók, módszerek, trend.

Visszafogott arany a szemre

„A csillogó szemhéjfestékek és a hangsúlyos smink ideális az ünnepi estékre, a füstös szem mindig beválik. A vörös száj is örök klasszikus, a borostyánvörös minden sminket feldob. A fémes színek trendje is túlmutat az aranyon és az ezüstön, bátran kísérletezzünk a bronzos és lilás fémes árnyalatokkal” – mondta a Fashionista.com-nak Francois Nars, a NARS Cosmetics alapítója és igazgatója. A legegyszerűbb, ha világos, aranyszínű szemhéjpúderrel dolgozunk, csak a szem külső sarkába teszünk bronzos árnyalatot: ezzel a sminkkel nem tévedhetünk nagyot, és nem leszünk túlfestve, az biztos. Ha viszont valami extrémebbre vágyunk, készítsünk füstös sminket: ugyanolyan egyszerű, mint a halvány, natúr-arany smink, csak sötétebb színekkel kell dolgozni. Nézze meg, pontosan hogyan:

A vörös rúzs a szezon favoritja

„Én a rúzsok nagy rajongója vagyok, egy telt fukszia vagy egy könnyed pink az egész arcnak más hangulatot ad. Azonnal elegánsabbnak és sikkesebbnek érezzük magunkat tőle. Erőt ad. Ha nem tetszik, le lehet mosni, és kipróbálni valami mást!” – mondta Nars. A vörös rúzs örök klasszikus, télen és az ünnep közeledtével pedig még az is kipróbálhatja, aki korábban nem mert kísérletezni vele. Kényes termék, könnyen összekenünk vele mindent a fogunktól kezdve a szemüvegkeretünkig, ráadásul minden arcszínnel más árnyalatú vörös mutat jól.

Ön különlegesen sminkel karácsonykor?

„Jobb, ha előre meghúzzuk a szájvonalat, de nem a rúzzsal azonos árnyalatú, hanem bőrszínű ceruzával, így nem lesz túl sok a vörösből. A rúzst ecsettel vigyük fel, úgy könnyebb vele bánni. Egy pöttynyi szájfényt is tegyünk a száj közepére a teltebb hatásért. Ha inni készülünk rúzsos szájjal, akkor szájfény ne használjunk, csak tartós rúzst, és ha lehet, igyunk szívószállal, mint a modellek a backstage-ben” — tanácsolja Tim Quinn, a Giorgio Armani Beauty celeb sminkmestere. A vörös száj egy extrémebb, de nagyon mutatós verziója készül el alábbi videóban: glittert ráadásul bármelyik drogériában kapni, nem is nehéz vele bánni.

A nagy divatházak készültek külön karácsonyi sminkkollekcióval: a Chanel a szakértő által is emlegetett arany szem-vörös száj pároshoz készített karácsonyi termékeket, a Dior aranyszínű rúzst is piacra dob a 2011-es karácsony alkalmából.

Extrém smink bavállalósaknak

Ha a csillámpornál is messzebbre mennénk, készítsük el karácsonyra a leginkább Katy Perryhez illő piros-fehér csíkos, cukorpálcát idéző szemsminket, ami meglepően jól néz ki.

Ha ennél is többet szeretne pepecselni, és valami nagyon durvára vágyik, nézze meg ezt a videót, bár ezt tényleg leginkább csak farsangra ajánljuk. Ha elég bevállalós hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Mustra