A 10 legrosszabb karácsonyi film

A Fandango filmes portál megszavaztatta olvasóival minden idők 10 legrosszabb karácsonyi filmjét. A listára felkerült Hulk Hogan Muszklimikulása, és Arnold Schwarzenegger karácsonyi mozija sem maradt ki az összeállításból.

1. Santa Claus Conquers the Martians

A minden idők legrosszabb karácsonyi filmje címet elsöprő fölénnyel, a szavazatok 23 százalékának megszerzésével a Mikulás elrablásáról készült mű nyerte el. Az 1964-es film története röviden összefoglalva arról szól, hogy a Marson élő gyerekek boldogsága érdekében az ottani öregek kitalálják, hogy el kell rabolni a Mikulást, és be kell vezetni a karácsony ünnepét az ő bolygójukon is.

2. Csendes éj, halálos éj

A Mikulás-jelmezben gyilkolászás az alapötlete a második helyet megszerző 1984-es horrorfilmnek. A szavazók ellenérzését a kreativitás teljes hiánya mellett valószínűleg az is fokozhatta, hogy a filmből további három részt is készítettek. Ráadásul a folytatások az alapművet csak alulmúlni tudták.

3. Hull a pelyhes

Az utolsó Turboman babáért küzdő Arnold Schwarzenegger teljesítménye a harmadik helyre volt elég. Mivel ez a film is szerepel a magyar televíziócsatornák állandósult, szinte minden évben ismételt karácsonyi műsorán, így nem mennénk bele a részletekbe. Schwarzenegger az egész filmen keresztül küzd egy slágerjátékért, és a megszerzéséhez nem riad vissza semmitől, ahogy ellenfele sem, a Sinbad által alakított postás sem.

4. Hóbarát

Michael Keatont is utolérte a végzete az 1998-ban forgatott filmje miatt. A történet szerint az apa, aki nagy ívben tojik a családjára, meghal egy autóbalesetben. A történet itt nem ér véget, Keaton egy év múlva hóemberként tér vissza, hogy rendezze kapcsolatát fiával.

Kell ennél több? Ha nem, akkor is tudunk még több agyzsibbasztó információval szolgálni. A Keaton-film címével megyezeő címmel, Jack Frost néven készült 1997-ben egy horror alkotás is. Ám abban a verzióban egy sorozatgyilkos támad fel hóemberként, és ahogy azt sejteni lehet, gyilkol a film végéig.

5.  Muszklimikulás

Hulk Hogant sosem a színészi kvalitásai miatt szerették rajongói, ám valószínűleg az izmos Mikulás egyáltalán nem számít népszerű filmes karakternek. Főleg akkor, ha a fő gonosz emlékezetkiesésben szenved egy baleset miatt, és elhitetik vele, hogy ő az igazi Mikulás.

6. Ernest Saves Christmas

A hatodik helyet érdemelte ki az Ernest Saves Christmas című film. Az Ernest sorozat (például Ernest Afrikába megy, Ernest nagy dobása, stb.) karácsonyi epizódja a szavazatok öt százalékát tudhatja magáénak, és így nem sokkal maradt le az ötödik helyről.

7. Reszkessetek betörők 3.

Míg a sorozat első része bekerült a legjobb karácsonyi filmek közé, a harmadik rész, immár Macaulay Culkin nélkül, egyáltalán nem sikerült emlékezetesre. A történet szinte egy az egyben másolja az első részt, és a főszereplő fiú, Alex D. Linz sem alakított valami emlékezetest.

8.       Kiskarácsony mindenáron

A karácsonyi dekorációval egymást lepipálni vágyó szomszédokról filmet csinálni nagy hiba volt. Ehhez nem is lehet mit hozzáfűzni, pedig Danny DeVitótól többet vártunk.

9.       Túlélni a karácsonyt

Ben Affleck karrierjében a legrosszabb Jennifer Lopez negatív hatása volt, és a 2004-es film még ebben az időszakban készült. Az énekesnőn kívül nem tudunk mást hibáztatni, amiért elvállalta a családot vásárló hülyegyerek szerepét.

10.   Kelekótya karácsony

Bár a történet alapja, miszerint idén kihagyjuk a karácsonyt, sokak fejében megfordul, az ötlet megfilmesítése mégsem lett túl népszerű. Pedig Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd egyáltalán nem lett volna rossz színészalapanyag.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.