#VILÁGOM

A 10 legdögösebb pasi, akiről nők ne is álmodozzanak

Dívány 2012. április 26., csütörtök 21:14

Ki ne hallotta volna nőtársaitől azt a lemondó sóhajt, amit olyankor hallatnak, amikor kiderül számukra, hogy az istenített férfi sztár meleg? Na igen, mindannyian hallottunk, vagy hallattunk már ilyet.

Barney Stinson nem csajozik
Barney Stinson nem csajozik
Fotó: Chris Delmas / Visual Press Agency
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lovasi és Háy megmondja a tutit irodalomról és rockandrollról

Dívány.hu 2012. április 26., csütörtök 09:35

Az író darabot írt, a zenész meg számokat hozzá, és ezt a Kaposvári Csiky Gergely Színház tavaly decemberben már be is mutatta. Háy János és Lovasi András csütörtökön Kecskeméten beszélgetnek annak alkalmából, hogy közös alkotásuk, A kéz című "beatzenés darab" szövege most jelenik meg először nyomtatásban, a Forrás áprilisi számában. Vegye ki a délutánt, és dedikáltasson magának irodalmi folyóiratot rocksztárral!

lovasi640

Star Wars snowboardparkot kaptak a megszállott sci-fi rajongók

aa 2012. április 21., szombat 17:36

Idén 100 éves az első sci-fi, és 35 éve mutatta be George Lucas a Csillagok háborúját. Hülyébbnél-hülyébb tárgyak és események várhatóak az évforduló alkalmából, máris itt van például a Star Wars snowboardpark Kaliforniában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyomasztó cementfigurák lepték el a flamand tengerpartot

aa 2012. április 21., szombat 12:51

Megkezdődött a Beaufort04 kortárs művészeti fesztivál, ennek örömére furábbnál-furább tárgyak kerültek a tengerbe installáció néven. A fesztivál témája a klímaváltozás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Johnny Depp Marilyn Manson gitárosa volt egy éjszakára

aa 2012. április 20., péntek 18:28

A Revolver magazin díjátadóján megszámlálhatatlan bugyit dobálhattak a színpadra Johnny Depp és Marilyn Manson performanszára élvező rajongók. Nézzen bele ön is, mit láthattak a szerencsések élőben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. április 20., péntek 18:01

XIX. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye. Programjában az elmúlt években is szerepelt számos magyar alkotás, ám az igazi megmérettetés a magyar filmipar számára eddig a Magyar Filmszemle volt. Mivel azonban úgy tűnik, ezt jövőre már nem is rendezik meg, így a Titanic szervezői úgy döntöttek, a külföldi filmek szemlézése mellett magukra vállalják a Filmszemle egykori funkcióját is. A Titanic Filmfesztivál 6 helyszínen várja az érdeklődőket április 21-ig. A helyszínek: Uránia Nemzeti Filmszínház, Toldi mozi, KINO, Örökmozgó, Filmmúzeum, A38.

titanicnagy
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nádas Péter lehet a következő Nobel-díjasunk

Lavati Anett 2012. április 19., csütörtök 21:01

A Die Welt német konzervatív lap szerint Kertész Imre után Nádas Péter is irodalmi Nobel-díjat kap. Április 18-án kedden egy sajtóreggelin Nádas mesélt regényéről, válaszolt az újságírók kérdéseire.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pop, csajok, Nick Hornby

Lavati Anett 2012. április 17., kedd 22:36

A Pop, csajok satöbbi, vagy az Egy fiúról című könyvek írója ezekkel a regényeivel belevéste nevét a modern irodalom plexifalába, és még mindig csak 55 éves.

Pop, csajok satöbbi
Pop, csajok satöbbi
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ezt Charlie Chaplin megérhette volna

Lavati Anett 2012. április 16., hétfő 22:15

Sir Charles Spencer Chaplin 1889. április 16-án született Londonban, és 88 évesen hunyt el Svájcban. Munkakönyve szerint filmrendező, forgatókönyvíró, színész, zeneszerző, vágó és filmproducer volt. Nem hiába, hiszen a filmtörténet egyik legkiemelkedőbb alakja mind a mai napig.

tk3s 19250626 brt g90 374
Fotó: G90
Távolról sincs vége, olvasson még »

Flashmobbal ünnepeltük József Attilát

Dívány 2012. április 15., vasárnap 11:55

Egész napos rendezvénnyel emlékezett meg az Írók Boltja a Költészet Napjáról. Felolvasott Gyukics Gábor, Kemény István, Kukorelly Endre, Mesterházi Mónika, Németh Gábor, Rácz Péter és Sajó László, és a költők mellett még mindenki más is, aki szerette volna megosztani kedvenc versét a többiekkel. Pontban 17 órakor pedig az egész közönség együtt szavalta el József Attila egyik versét.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Beavis és Butt-Head áprilistól ugyanazon a kanapén folytatják

Lavati Anett 2012. április 14., szombat 16:43

Idén újraindul a Music Televison ikonikus animációs sorozata, amelyben a két texasi kretén ugyanúgy gimnazista és ugyanúgy rockrajongó, mint a 90-es években, csak most már nem Britneynek szólnak be, hanem Lady Gagának. És hogy miért épp most lett rájuk ismét szükség? Mert az MTV a realityk helyett végre visszatér a klipekhez.

beavis butthead 04
Távolról sincs vége, olvasson még »

Biztos, hogy a csocsórajongó nők Barbie-ra vágynak?

aa 2012. április 13., péntek 17:50

Vége a férfiuralomnak a játékban, feltaláljuk a női csocsórajongóknak tervezett asztalt - gondolta pár dizájner, és a végeredmény maga a megtestesült sztereotípia. A nők csocsózzanak pink asztalon, sőt, Barbie babákkal: lehet, hogy ezzel azért mellélőttek?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ma indul a Titanic

Dívány 2012. április 13., péntek 17:47

A Nemzetközi Titanic Filmfesztivál hazánk Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye. Idén a szervezők tervei szerint a magyar film ünnepe is lesz.

titanic2
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne üljön otthon a költészet napján!

Dívány 2012. április 11., szerda 15:12

József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünneplik Magyarországon a költészet napját. Ennek alkalmából számos budapesti programot tudunk ajánlani.

Kávészünet zenekar
Kávészünet zenekar
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hajós András büszke, lusta, és szarik a bulvárra

Lavati Anett 2012. április 10., kedd 19:47

A műsorvezetőt 2003 óta ismerik a tévénézők, a közel 10 év alatt megfordult már a TV2-nél, a Viasat3-nál, egy hajtűkanyarral végül az RTL Klub Heti hetes című közéleti műsorában kötött ki, most pedig a Csillag születik 4. szériájában is láthatjuk zsűritagként. A tévés szereplések mellett zenekarára, az Emil.RuleZ!-re is jut ideje, most dolgoznak egy új albumon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A világ 10 leglátogatottabb múzeuma

Dívány 2012. április 8., vasárnap 19:37

Őrzi vezető helyét a világ leglátogatottabb múzeumainak sorában a Louvre, amelyet 2011-ben kis híján egy magyarországnyi látogató keresett fel. A kilencmilliós látogatószámmal a dobogó csúcsán végző párizsi múzeum a New York-i Metropolitant a második, a londoni British Múzeumot a harmadik helyre száműzte.

A Louvre Párizsban
A Louvre Párizsban
Fotó: Walter Zerla
Távolról sincs vége, olvasson még »

Verjen lányt húsvétkor, de nagyon vigyázzon a mókusokkal!

Lavati Anett 2012. április 8., vasárnap 11:06

A húsvéti szertartások, szokások, hiedelmek tárháza kimeríthetetlen. Először jöttek a perzsák a tojásaikkal, majd a zsidók a kivonulásukkal, aztán a keresztények Jézus feltámadásával, és mindehhez végül a népi kreativitás is hozzátette a magáét.

Ez nem a Leonardo féle Utolsó vacsora
Ez nem a Leonardo féle Utolsó vacsora
Fotó: Kováts Dániel
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ilyen egy kerti parti David Lynchnél

aa 2012. április 7., szombat 17:19

Hét perc tömény szürrealizmus a Twin Peaks és a Kék bársony rendezőjétől, avagy hogyan lehet topless csajokkal is irtózatosan nyomasztó egy házibuli?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Püföljön párnával vadidegeneket és menjen moziba a hétvégén!

Dívány 2012. április 6., péntek 12:47

A hidegnek ígérkező húsvéti hétvége számos remek programmal várja a didergőket. Újratölt az EuShorts csapata, párnacsatára hívnak minket a Március 15. térre, fesztiválozni a budapesti Zsidó negyedbe, és még a Holland Cunaminak is szemtanúi lehetünk a Trafóban.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Amit régen csak a kurváknak lehetett

Lavati Anett 2012. április 6., péntek 12:47

Az indiai tánccal kapcsolatban több tévhit kering, mint amennyi indiai gyorsbüfé van Budapesten. Somi Panni profi táncos helyrerakta a hiányzó puzzle-darabkákat, és tanítványai segítségével meg is mutatta. Az indiai templomi táncosnők ősi művészetétől a kurvákig, és vissza.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Önnek mit jelent a FUCK?

aa 2012. április 4., szerda 15:21

Meg se tudtuk számolni, hányszor hangzik el az angol fuck (baszni, kibaszott) szó a fenti címet viselő másfél órás dokumentumfilmben, és elképzelni sem merjük. Bár nem új, az internetezők most ismét felkapták, ami azért jó, mert így Ön is megnézheti végre a YouTube-on.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Benke Laci bácsi és Szalóki Ági a nagy magyar húsvéti mulatságon

Lavati Anett 2012. április 2., hétfő 21:23

Budavári Húsvéti Sokadalom címen április 7-től 9-ig hagyományőrző fesztivált rendeznek a Budai Várban és a Budavári Palotában. Rengeteg hagyományőrző néptánc társulat mellett lesz néhány koncert is, és számos hagyományőrző gyerekprogram is.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hófehérke végre kiáll az igazáért

Dívány 2012. április 2., hétfő 15:26

2012 nem a világvége, hanem a Hófehérkék éve, ez már tuti. Március 15-én mutatták be Julia Roberts főszereplésével a Tükröm, tükröm című remake-et, június 1-jén pedig jön a magyar mozikba is a Hófehér és a Vadász című fantasy Charlize Theronnal és Kirsten Stewarttal. Hollywood mindig is szívesen nyúlta a Grimm-testvérek életművét, a sápatag hercegnő ezen belül is különösen népszerű, most épp harcos hercegnőt faragtak belőle.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Színházak éjszakája, blogtalálkozó, városvédő futás hétvégére

Dívány 2012. március 30., péntek 17:18

Budapesten első alkalommal rendezik meg a Színházak éjszakáját 13 színházban, a Stilblog bloggerei a Merlinbe hívnak design vásárra és koncertekre, 27. alkalommal szervezik meg a Városvédő Futást ezúttal a Margitszigeten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Karl Lagerfeld és Tilda Swinton az áprilisi EUShorts filmjeiben

Dívány 2012. március 30., péntek 10:43

A rövidfilmfesztivál szervezői a horror és a pornó, valamint a sci-fi és a musical sikeres frigye után most a divatot és költészetet párosítják össze következő EUSorts Likes válogatásukban. Április 6-án és 7-én a Toldiban Kathy Bates, Marion Cotillard és Denis Villeneuve is látható majd.

eushorts
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87

Blogok, amiket olvasunk

KERTÉSZ Ötletek zöldségágyások beültetéséhez

A nyár általában a pihenés időszaka, ezért a legtöbben ilyenkor már nem akarnak intenzív gondoskodást megkövetelő zöldségeket vetni. Lássuk, mint lehet tenni!

OTTHONTÉRKÉP Hagyd le a képről apu sörhasát!

A nappali ajtaján belógó hatalmas sörhas, egy csak félig látszó kutya vakarózó hátsó lába, lerágott csirkecsont a könyvespolcon – biztosan mindenki látott hasonló vicces vagy visszataszító fotókat ingatlanhirdetésekben.

MÁS TÉSZTA Búzadara dal - megyek panírozni

A nyár minden bizonnyal legújszerűbb dallamos hip-hop slágerében réteslisztről, búzadaráról és kenyérlisztről énekelnek a debreceni egyetem afrikai származású hallgatói. Ne hagyd ki!
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés