#VILÁGOM

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. május 11., péntek 18:05

A tavasz igen erőteljesen kezdi átadni a terepet a nyárnak, bár a hétvégére nem jósolnak strandidőt a meteorológusok. 5 olyan programot ajánlunk figyelmükbe, amire érdemes elmenni, még akár esernyővel is.

A finn Pertti Kurikan Nimipäivät együttes
A finn Pertti Kurikan Nimipäivät együttes
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ki a magyar Bruce Willis?

Dívány 2012. május 10., csütörtök 18:13

A Die Hard 5 forgatása miatt Budapesten tartozkódó Bruce Willis folyik az összes magyar csapból. Útlezárások, őrült fotósok és persze a találgatások – vajon melyik budapesti házat bérelték ki a sztárnak – töltik ki napjainkat, már a benzin ára sem érdekel minket. Minden a fehér atléták királyáról, a Willis által megformált John McClane-ről szól, ahogyan ez a poszt is, még ha érintőlegesen is. Vajon ki a mi Bruce Willisünk? Egyáltalán vannak klasszikus értelemben vett magyar akcióhősök? Nem túl sokan. Szavazzon, ön szerint ki a legnagyobb magyar akciósztár!

05
Fotó: Summit Entertainment
Távolról sincs vége, olvasson még »

Fapados Shakespeare a Fogasházban

Lavati Anett 2012. május 8., kedd 18:42

A TÁP Színház társulata a múlt héten mutatta be Shakespeare, Hogyan élnek a halak a tengerben? (tulajdonképpen Periklész) című darabját. A rendező Laboda Kornél, Periklészt Csányi Dávid alakítja, a többi szerepet fiatal, frissen végzett szabadúszó színészek játsszák, köztük Béli Ádám, Cselle Éva, Csillag Botond, Egger Géza, Gera Marina, Gergely Katalin, Kiss-Végh Emőke, Kőszegi Mari és Orbók Áron. Megnéztük mi is.

Van, ami örök: ahogyan kocsma, úgy cirkusz is lesz mindig!

Lavati Anett 2012. május 7., hétfő 19:58

Hosszas egyeztetés után sikerült lefixálnunk a forgatás időpontját egy császártöltési vándorcirkusszal. Télen, vagyis szezonon kívül Császártöltésen élnek, de tavasztól őszig járják az országot lakókocsijaikkal. Április 13-án indultunk Budapestről két kollégámmal Hajósra, ugyanis a társulat aznap ott tartotta előadását. Nem kevés prekoncepcióval vágtunk neki az útnak.

Az Evadro cirkusz sátra
Az Evadro cirkusz sátra

Finnek, fogyatékosok, punkon ingyen a Toldiban

Dívány 2012. május 7., hétfő 10:34

Doc Lounge egy skandináv vetítéssorozat, ami az Észak-Európában arról lett híres, hogy a filmeket dj/vj performanszok kísérték, ami igazi különlegességnek számít a mai napig. A Doc Lounge először május 11-én Budapestre látogat, és egy igazi filmkülönlegességgel lepi meg a magyar közönséget.

Pertti Kurikan Nimipäivät együttes
Pertti Kurikan Nimipäivät együttes
Távolról sincs vége, olvasson még »

Soma Mamagésa írás közben nem szexel

Lavati Anett 2012. május 4., péntek 20:34

Spitzer Gyöngyi – aka Soma Mamagésa – a héten mutatta be legújabb könyvét, a Tiszta Szexet, amiből a nemi szervekről készült szinonimaszótár, a pajzán versikék mellett azt is megtudhatjuk, milyen volt Soma első maszturbálása, de azt is, hogy 20 évesen vett részt először gruppenszexben.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. május 4., péntek 09:38

Ha nincs ötlete, mit csináljon hétvégén, jó helyen jár. Nekünk 5 ajánlatunk is van.

Banán Klub
Banán Klub

Óriás dinószobrok és mókuskerék fából - ahogyan a felnőttek játszanak

Lavati Anett 2012. május 3., csütörtök 14:04

A fa az egyik legtermészetesebb és legrégebb óta használt anyag ősidők óta. Ennek ellenére még mindig akadnak kiaknázatlan lehetőségek a fa felhasználásával kapcsolatban. A Hello Wood csapata olyan szabadtéri installációkat épít évről évre, aminek láttán nagyon jól teszi az állunk, ha leesik.

Menjen színházba májusban!

Lavati Anett 2012. május 3., csütörtök 14:04

Májusban sem pihennek a rendezők és a színészek, 5 olyan előadást ajánlunk, amit nem érdemes kihagyni.

mu
Fotó: Facebook

A májusfaállítás kiskátéja szakértőktől

Lavati Anett 2012. május 2., szerda 11:12

A májusfaállítás szokása a mai napig él a magyar kisvárosokban, falvakban. Csak ma már kicsit másképp, mint régen.

májusfa papp tamás indafotó
Fotó: Papp Tamás / Indafotó

Szülés után egy héttel a nőnek már a porondon a helye

Dívány , indexvideo 2012. május 1., kedd 13:16

Egy cirkuszos csemete nem tud áttérni a privát életbe, de kívülről sem könnyű bekerülni egy vándorcirkuszos családba. Ennél is nehezebb utazó artistaként párt találni. Vándorcirkusz a kulisszák mögül, 2. rész; az elsőt itt nézheti meg.

Melyik a legjobb kerthelyiség Budapesten?

Lavati Anett 2012. május 1., kedd 13:07

Végérvényesen is vége a fagyoskodásnak, a romkocsmák kerthelyiségei úgy nyitnak ki, ahogyan anyám kertjében a szapora liliomok nyílnak. Mivel április elseje óta nem lehet dohányozni a szórakozóhelyeken, csak azok kerthelyiségeiben – és mert mi ettől függetlenül is szeretjük a kerthelyiségeket –, kétségtelenül elérkezett az idő, hogy kiderítsük, melyik a legjobb. Olvasóink tippjei alapján íme egy tízes mezőny, válassza ki, önnek melyik jön be leginkább!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Vándorcirkusz a kulisszák mögül 1. rész

Dívány , indexvideo 2012. április 30., hétfő 18:13

Botránybemutató Ruttner Györggyel

Lavati Anett 2012. április 30., hétfő 08:44

Mi a különbség egy fekete krízismenedzser asszony és Ruttner György között? Többek között az, hogy míg a Universal Channel legújabb sorozata, a Botrány főhősnője, Olivia Pope nem valós személy, addig Ruttner hús-vér ügyvéd. Hogy mi köze van egy amerikai sorozathoz? Semmi.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 értelmes program a hosszú hétvégére

Dívány 2012. április 28., szombat 11:57

Ha nincs kedve otthon ülni és tévézni, de nem tudja, hová is mehetne ezen a hosszú hétvégén, adunk pár ötletet.

mediawave
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amit tudni akartál az Útikalauzról, Dr. Who-ról és a Bábel-halakról

Lavati Anett 2012. április 27., péntek 13:38

Douglas Adamsről, a legendás Galaxis útikalauz stopposoknak szerzőjéről jelentetett meg életrajzi kötetet az Akadémiai Kiadó. Neil Gaiman Ne ess pánikba! című könyvének magyar kiadását vasárnap mutatták be a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Kiss László csillagász és Kánai András sci-fi író közreműködésével.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 10 legdögösebb pasi, akiről nők ne is álmodozzanak

Dívány 2012. április 26., csütörtök 21:14

Ki ne hallotta volna nőtársaitől azt a lemondó sóhajt, amit olyankor hallatnak, amikor kiderül számukra, hogy az istenített férfi sztár meleg? Na igen, mindannyian hallottunk, vagy hallattunk már ilyet.

Barney Stinson nem csajozik
Barney Stinson nem csajozik
Fotó: Chris Delmas / Visual Press Agency
Távolról sincs vége, olvasson még »

Lovasi és Háy megmondja a tutit irodalomról és rockandrollról

Dívány.hu 2012. április 26., csütörtök 09:35

Az író darabot írt, a zenész meg számokat hozzá, és ezt a Kaposvári Csiky Gergely Színház tavaly decemberben már be is mutatta. Háy János és Lovasi András csütörtökön Kecskeméten beszélgetnek annak alkalmából, hogy közös alkotásuk, A kéz című "beatzenés darab" szövege most jelenik meg először nyomtatásban, a Forrás áprilisi számában. Vegye ki a délutánt, és dedikáltasson magának irodalmi folyóiratot rocksztárral!

lovasi640

Star Wars snowboardparkot kaptak a megszállott sci-fi rajongók

aa 2012. április 21., szombat 17:36

Idén 100 éves az első sci-fi, és 35 éve mutatta be George Lucas a Csillagok háborúját. Hülyébbnél-hülyébb tárgyak és események várhatóak az évforduló alkalmából, máris itt van például a Star Wars snowboardpark Kaliforniában.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Nyomasztó cementfigurák lepték el a flamand tengerpartot

aa 2012. április 21., szombat 12:51

Megkezdődött a Beaufort04 kortárs művészeti fesztivál, ennek örömére furábbnál-furább tárgyak kerültek a tengerbe installáció néven. A fesztivál témája a klímaváltozás.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Johnny Depp Marilyn Manson gitárosa volt egy éjszakára

aa 2012. április 20., péntek 18:28

A Revolver magazin díjátadóján megszámlálhatatlan bugyit dobálhattak a színpadra Johnny Depp és Marilyn Manson performanszára élvező rajongók. Nézzen bele ön is, mit láthattak a szerencsések élőben!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 értelmes program hétvégére

Dívány 2012. április 20., péntek 18:01

XIX. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

A Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Magyarország legnagyobb nemzetközi filmes eseménye. Programjában az elmúlt években is szerepelt számos magyar alkotás, ám az igazi megmérettetés a magyar filmipar számára eddig a Magyar Filmszemle volt. Mivel azonban úgy tűnik, ezt jövőre már nem is rendezik meg, így a Titanic szervezői úgy döntöttek, a külföldi filmek szemlézése mellett magukra vállalják a Filmszemle egykori funkcióját is. A Titanic Filmfesztivál 6 helyszínen várja az érdeklődőket április 21-ig. A helyszínek: Uránia Nemzeti Filmszínház, Toldi mozi, KINO, Örökmozgó, Filmmúzeum, A38.

titanicnagy
Távolról sincs vége, olvasson még »

Nádas Péter lehet a következő Nobel-díjasunk

Lavati Anett 2012. április 19., csütörtök 21:01

A Die Welt német konzervatív lap szerint Kertész Imre után Nádas Péter is irodalmi Nobel-díjat kap. Április 18-án kedden egy sajtóreggelin Nádas mesélt regényéről, válaszolt az újságírók kérdéseire.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Pop, csajok, Nick Hornby

Lavati Anett 2012. április 17., kedd 22:36

A Pop, csajok satöbbi, vagy az Egy fiúról című könyvek írója ezekkel a regényeivel belevéste nevét a modern irodalom plexifalába, és még mindig csak 55 éves.

Pop, csajok satöbbi
Pop, csajok satöbbi
Távolról sincs vége, olvasson még »

Ha ezt Charlie Chaplin megérhette volna

Lavati Anett 2012. április 16., hétfő 22:15

Sir Charles Spencer Chaplin 1889. április 16-án született Londonban, és 88 évesen hunyt el Svájcban. Munkakönyve szerint filmrendező, forgatókönyvíró, színész, zeneszerző, vágó és filmproducer volt. Nem hiába, hiszen a filmtörténet egyik legkiemelkedőbb alakja mind a mai napig.

tk3s 19250626 brt g90 374
Fotó: G90
Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88

Blogok, amiket olvasunk

FOODY A világ 10 leggazdasabb séfje

A világ leghíresebb séfjei sokkal többek, mint szakácsok, ôk már márkák. Na de ki vezeti azt a listát, ahol Nigella csak az utolsó helyet tudta megcsípni?

ZEM 8 tanács kezdő futóknak, hogy ne hagyd abba a harmadik héten

Bárki elkezdheti, majdnem bárhol végezhető, és egy jó cipőn kívül semmi sem kell hozzá. Adunk néhány tippet, hogyan találhatod meg benne az örömödet, azaz hogyan nem fogod abbahagyni a futást pár hét után.

GADGETSHOP Így válassz okoskarkötőt

Az értékesítési adatok alapján az okoskarkötők az idei év slágercikkei lehetnek. Én is az okoskarkötők szerelmese vagyok, így elárulok néhány titkot, hogy tudj választani a több száz elérhető fajtából.
Ajánlok blogbejegyzést

Hirdetés