Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai feladványunkkal Olaszország északi csücskébe utazunk.

Lombardia tartományban, a svájci határon járunk: úti célunk egy 83 ezer lakosú város, mely már az ókortól meghatározó szerepet játszott a térség életében. A rómaiak a Kr. e. 2. században foglalták el, a középkorban a folyamatos viszályok és népvándorlások ellenére is sikerült megőriznie függetlenségét, később a Sforza-család birtoka volt, majd – egész Lombardiával együtt – spanyol, francia, végül osztrák fennhatóság alá került. Napóleon uralma alatt a franciák által szervezett Itáliai Királysághoz tartozott, a császár bukása után visszakerült a Habsburgok fennhatósága alá, 1861-ben lett az egyesült Olasz Királyság része.

Itt található Olaszország harmadik legnagyobb tava, mely 410 méteres legnagyobb mélységével Európa egyik legmélyebb tavának is számít. A város többek között egy pápát és egy világhírű fizikust (a galvánelem feltalálóját) adott a világnak. 1945-ben a környéken fogták el és ölték meg a partizánok Benito Mussolinit.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.