Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai feladványunkban Erdélybe, Székelyföldre utazunk.

Mai úti célunk a székelység művelődési, ipari, kereskedelmi, oktatási és szellemi központjának számít, és három földrajzi egység, a Mezőség, a Maros völgye és a Nyárádmente találkozásánál fekszik. A város a Maros mindkét partjára kiterjed, de a központ és a városnegyedek többsége a folyó bal partján található. Már az őskorban éltek emberek a környéken, a mai város ősét a 11. században alapították. A középkorban még alárendelt mezőváros volt, de idővel egyre inkább önállósult, Hunyadi Mátyás királytól, Báthory István fejedelemtől és Izabella királynétól is számos előjogot kapott, végül szabad királyi város rangra emelkedett. Ma megyei jogú város, melynek 134 ezer fős lakosságából 56 ezren magyar nemzetiségűnek vallják magukat. Turisztikai látványosságai közé tartozik a híres református templom, a belváros és a Somos-tetőn található állatkert.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra