Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai úti célunk az USA keleti partja, New Jersey állam.

New Jersey állam legnépesebb és gazdaságilag legfontosabb városába látogatunk, mely a Passaic folyó mellett fekszik és 280 ezer embernek ad otthont. A várost 1625-ben alapították a Connecticutból idetelepült puritánok, ma jelentős elektronikai, bőr- és textiliparral bír, fontos vasúti és hajózási csomópont. Konténerkikötője a harmadik legnagyobb az országban – nem véletlenül hívják sokan „a folyó menti városnak”. Az 1960-as években etnikai feszültségek és lázongások középpontja volt a város, a leghírhedtebb, 1967-ben lezajlott véres ütközetben négy nap alatt huszonhatan veszítették életüket és több százan megsérültek.

Itt született Philip Roth Pulitzer-díjas író, aki regényeiben gyakran megjelenítette szülővárosát, illetve az óriás termetű kosárlabdázó, Shaquille O’Neal is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.