Városvadász: Kitalálod, melyik városban készült a kép?

Mai úti célunk az USA keleti partja, New Jersey állam.

New Jersey állam legnépesebb és gazdaságilag legfontosabb városába látogatunk, mely a Passaic folyó mellett fekszik és 280 ezer embernek ad otthont. A várost 1625-ben alapították a Connecticutból idetelepült puritánok, ma jelentős elektronikai, bőr- és textiliparral bír, fontos vasúti és hajózási csomópont. Konténerkikötője a harmadik legnagyobb az országban – nem véletlenül hívják sokan „a folyó menti városnak”. Az 1960-as években etnikai feszültségek és lázongások középpontja volt a város, a leghírhedtebb, 1967-ben lezajlott véres ütközetben négy nap alatt huszonhatan veszítették életüket és több százan megsérültek.

Itt született Philip Roth Pulitzer-díjas író, aki regényeiben gyakran megjelenítette szülővárosát, illetve az óriás termetű kosárlabdázó, Shaquille O’Neal is.

Felkészültél? Jöhet a kép!

Kitalálod, hol készült a kép?

Kitalálod, hol készült a kép?
Sajnos nem sikerült a válaszok elmentése. :(
Kérjük próbálja meg újra.

Nem volt elég? Vadászd le tegnapi városunkat is!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

 

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás. Ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. 
Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.

Mentes Anyu szakácskönyve 2 ide kattintva már rendelhető!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra