ÉLETMÓD

4000 forintból kijön a 60 ezres arckrém is

ermiz 2012. augusztus 25., szombat 18:15

Miért nem képesek a nők ellenállni a drága arckrémek csábításának? Mindenki tudja, hogy a reklámjaik olyan csodákat ígérnek, melyeket a termékek sosem fognak teljesíteni, a modellek vagy hamvas tizenévesek, vagy szanaszét vannak photoshopolva (annyira, hogy időnként a külföldi reklámellenőrzési hatóságok be is tiltják a reklámokat), ennek ellenére ezredik alkalommal is megvesszük az adott krémet, hátha ez, a mostani, a legújabb tényleg beváltja az ígéretét.

Ennek még Akovács Éva is bedől, pedig ő több női magazin főszerkesztője is volt, és pontosan tudhatná, hogy mennyi igaz a reklámokból.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Tokaji pincészet- és étterem-körkép: élvezetek a köbön

LS 2012. augusztus 25., szombat 14:42

"Ha nem lennék tokaji, biztos nem élnék itt " – fogalmazta meg sommásan véleményét a Tokaj főutcájában dolgozó egyik bolti eladó. Ennél frappánsabban mi sem mondhattuk volna el, hogy mi is van Tokajban. Semmi. A városban, ami Tokaj-Hegyalja központjaként működik, sok látnivaló lehetne. Ott van a régi zsidó temető – amit biztos, ami biztos betonfallal is körbevettek, nehogy betévedjen egy turista –, lehetne egy szuper múzeumot csinálni a most meglévő tájmúzeumból, amit persze négykor bezárnak, nehogy odamenjek valaki. Így az ember kénytelen azt tenni, amit a környéken lehet. Bort kóstolni.

A főutcában található Sauska pincészetbe érdemes lenézni, mert nem csak a megszokott tokaji borokat tartják, hanem Villányiakkal is foglalkoznak, így a vörösborosok sem fognak fintorogni.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Jobban tanul a gyerek, ha reggelizik

Dívány 2012. augusztus 23., csütörtök 11:21

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, hiszen megadja a kellő energiát és lendületet, hogy belevethessük magunkat a napi teendőinkbe. Azok, akik rendszeresen reggeliznek, bizonyítottan  kiegyensúlyozottabb étrendet követnek és jobban teljesítenek a nap folyamán.

Ezért is fontos, hogy tisztában legyünk vele, hogy mit teszünk a gyerekek elé. Az egészséges fejlődéshez elengedhetetlen az energiát biztosító tápanyagok (szénhidrátok, fehérjék, zsírok) kiegyensúlyozott bevitele, illetve a vitaminok és ásványi anyagok (mint például az egészséges csontokért felelős kalcium) optimális mennyiségben történő fogyasztása. Ez csak változatos étrenddel valósítható meg, amit egy szimpla vajas kenyér vagy egyéb pékáruk önmagukban hosszútávon nem tudnak biztosítani.

stockfresh 788038 preparing-breakfast sizeM

Azok, akik rendszeresen reggeliznek, bizonyítottan kiegyensúlyozottabb étrendet követnek és jobban teljesítenek a nap folyamán, hiszen kevésbé fáradékonyak, jobban tudnak koncentrálni. A reggeliből hiányzó esszenciális tápanyagokat ritkán pótolják a további étkezések, és a tanulási képességeket is ronthatja a délelőtt későbbi óráiban feltámadó éhség.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Keressük a Sztár Szuperanyut!

Dívány 2012. augusztus 21., kedd 14:48

Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi vagy Szekeres Nóra a szuperebb anya? Szavazzon, és még nyerhet is.

Fésűs Nelly játékosan küzdi le a válogatósságot

Dívány 2012. augusztus 18., szombat 19:49

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Fésűs Nelly.

Ha iskola van, akkor korán fekszik le a 9 és fél éves lánya, Csenge, ezért nincs igazán nagy probléma ébredéskor. „Általában már fél kilenckor lefekszik, de csak kilenctől van alvás. Beszélgetünk, lehet még olvasni, az a lényeg, hogy pihenjen” – mesélte a színésznő. Fésűs Nelly nem csak a korai fekvéssel, hanem az előkészületekkel is igyekszik megkönnyíteni a reggeli menetrendet.

„Megpróbáljuk este előkészíteni a ruhákat, hogy ne reggel kelljen válogatni. Igaz, ez a kiszámíthatatlan időjárás miatt nem mindig egyszerű” – tette hozzá. A korai lefekvés ellenére azért reggel noszogtatni kell Fésűs Nelly lányát. A készülődésbe be van tervezve a kényelmes ébresztő, így nem probléma, ha Csenge még odabújik hozzá. Fésűs Nelly saját bevallása szerint nem az a reggeliző típus, de ott ül vele.

„Az ébredéshez kávéra van szükségem. Nem vagyok az a reggelizős típus, de odaülök hozzá. Csenge zabpelyhet, csokis gabonapelyhet vagy croissant-t reggelizik” – mondta a színésznő, aki szerint lánya válogatós, de nem vészes a helyzet. „Ellentétben sok gyerekkel imádja a spenótot, megeszi a zöldségeket, a gyümölcsöket. Szerintem az, hogy a gyerekek megeszi-e a vitaminban gazdag zöldségeket, szokás kérdése.”

Távolról sincs vége, olvasson még »

Ne költsön aszalt szilvára, inkább csinálja meg!

zezse 2012. augusztus 18., szombat 12:58

Egyre többen nyúlnak a befőzőlábos felé mostanság, pedig nem csak lekvárként lehet eltenni valamit. Ugyanilyen jó megoldás lehet az aszalás, ezzel a tartósítási móddal mégsem sokan élnek. Pedig érdemes lenne, mert az aszalt gyümölcs – főleg annak bio változata – amellett, hogy sokkal egészségesebb, mint a lekvár, boltban vásárolva még mocsok drága is, pedig nem jár sok melóval a folyamat.

stockfresh 1166291 plum-jam sizeM
Fotó: Stockfresh

Az igazán menők napkollektoros aszalót használnak, de akinek se ideje, se kézügyessége egy ilyen szerkezetet összeeszkábálni, az nyugodtan használhatja a sütőt is, vagy az erre a célra gyártott aszalókat. Mielőtt elrohanna a boltba megvenni, érdemes végigkérdezni a baráti kör tagjait, mert a nem használt gyümölcscentrifugák mellett biztosan lapul egy elfeledett aszaló is.

Az aszaláshoz csak gyümölcs és meleg szükségeltetik, na meg türelem. A vízkivonással való tartósítás egészséges, mert csak a nedvességet vonjuk ki a gyümölcsből, a rost- és egyéb tápanyagok megmaradnak, míg a konzerválás során ezen anyagok akár 65 százaléka is kárba vész.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Szekeres Nóra teli hassal indítja útnak gyerekeit

Dívány 2012. augusztus 17., péntek 15:14

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételek kerülnek az asztalra Szekeres Nóránál.

„Nálunk a tipikus iskolás rendszer működik. Régen még kikiabálhattam a paplan alól, hogy még alszom öt percet, de most már enyém a hálátlan szerep, ami az én életemben is az anyukámé volt, mégpedig, hogy vigyem a rossz hírt, ébresztő!” – nyilatkozta a Díványnak Szekeres Nóra. Fia, a 10 éves Milán pacsirta típus, felébred és egyből tesz-vesz, azonban a műsorvezető és 11 éves lánya, Noa számára a felkelés kész kínszenvedés. "Az én felelősségem, hogy minden időben meglegyen, de azért úgy állítom be az órát, hogy  legyen egy kis játékterem."

Távolról sincs vége, olvasson még »

Horváth Lili mártogatós szósszal teszi vonzóvá a zöldségeket

Dívány 2012. augusztus 16., csütörtök 16:15

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Horváth Lili színésznő.

Horváth Lili
Fotó: Talabér Tamás

A színésznő családjánál jelentős különbségek vannak a hétköznapi és a hétvégi reggelik között. „A reggeli készülődés miatt hétköznap nincs annyi időnk, hétvégén jobban megadjuk a reggeli módját. Olyankor a férjem is otthon van, és több időnk van rá” – mondta Horváth Lili, hozzátéve, ez nem azt jelenti, hogy a gyors készülődés miatt akár egy munkanapon kimaradna a reggeli.

„Hétköznap általában gabonapehely, tej, kakaó, müzliszelet kerül az asztalra. A kedvenc a csokis-kakaós, de ha natúr, akkor egy kis mézzel dobom fel az ízét” – mesélte a 4 éves Áron és a 6,5 éves Ádám édesanyja. „A kisebb fiam imádja a zöldségeket, gyümölcsöket, a nagy kevésbé. Most, hogy szezonja van, mártogatóst szoktam készíteni. Uborkát, répát, karalábét vágok össze, és ehhez készítek például majonéz  vagy joghurt alapú mártogatós szószt” – vázolta fel, hogyan teszi népszerűbbé a zöldségeket. Sokszor kapnak apróra felvágott sajtdarabkákat is almával, amit szintén nagyon kedvelnek.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Agyukra ment az egészséges életmód

kitbits 2012. augusztus 16., csütörtök 14:22

Az alábbi videóban például arról rappel egy férfi, hogy bár ő alapvetően nyers ételeket fogyaszt, mert így méregtelenül tartja a testét, azért szokott húst enni. De kizárólag ellenőrzött gazdaságból származó, hormonkezeletlen, boldog élőlények húsát. Hogy ezt miért tartja szükségesnek közölni a világgal, nem tudjuk, de mint a legtöbb lájkot kapó kommentelő megjegyzi: „ez az Állatok mészárlását népszerűsíti".

Ha azt hinnék, nincs hová fokozni, íme egy orosz család, Viktória, Szergej és Vája, akik csak Raw Familyként (nyers család) hivatkoznak magukra. Könyveket, recepteket, appokat írnak arra, hogyan lehetünk szuperegészségesek attól, hogy csak nyers dolgokat eszünk. És néha dalra fakadnak, mint például az alábbi felvételen az anyuka. Igen, ez tényleg egy ABBA-átdolgozás. De vigyázat, a harminchatodik másodperctől valami jóvátehetetlen történik, amiről még a ruhaváltogatás sem tereli el a figyelmet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A legtöbb barátunkat a munkahelyen szedjük össze

liz 2012. augusztus 15., szerda 18:52

Bár többnyire herótunk van az irodától, úgy tűnik, barátkozásra mégis ez a legalkalmasabb terep manapság. Több kapcsolat köttetik itt, mint az általános- és középiskolában, az egyetemen, bármilyen szabadidős tevékenység közben vagy a családon belül – állapítja meg egy angol kutatás, amelyet egy mobiltelefon-forgalmazó cég, az O2 végeztetett el.

Kiderült, hogy minden harmadik brit a munkahelyén találja meg a lelki társát, és a legtöbb barátja is a kollégái közül kerül ki. A megkérdezettek alig több mint a tizede mondta azt, hogy a baráti köre nagyrészt az egyetemi haverjaiból áll. Úgy tűnik, a britek nem is a fél, hanem szinte az egész életüket a munkahelyükön töltik, hiszen nyaraláson csak 4 százalékuk, sport, szórakozás vagy bármilyen más szabadidős program közben pedig csak 3 százalékuk szerzett barátokat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Mit kezdjünk a bodzával?

ermiz 2012. augusztus 15., szerda 15:27

A bodza szép, finom és még egészséges is. És még a gyerekek is szeretik, mert roppant jókat lehet vele játszani. Már aki hozzájut. Az utak szélén leledző növény szinte mindenhol elél, vidéken szinte minden ház kertjében megtalálható. Magyarországon az 1960-es évek óta termesztik, ételszínezékként ugyanis igen jól hasznosítható. Ezt a képességét főleg az anyák ismerik, akik aztán megpróbálják eltávolítani a gyerek pólójából, kevés sikerrel. Ennek ellenére a bodza szerethető növény, mely tele van flavonoidokkal, és jelentős a C-vitamin tartalma is. Virágját főleg vízhajtóként és megfázáskor érdemes használni, egy forró fürdő után elfogyasztva az ember szinte kiizzadja a betegséget. Bogyóit gyógylekvárként lehet felhasználni, izzasztó hatása mellett erősítőként is fogyasztható. Gyerekeknél székrekedés ellen lehet bevetni a bodzalekvárt.

stockfresh 693681 holunder-bl sizeM
Távolról sincs vége, olvasson még »

Farkasházi Réka korábban kel a családi reggelikért

Dívány 2012. augusztus 15., szerda 15:21

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Elsőként azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Farkasházi Réka színésznő.

„Mindig reggelizünk, hétköznap és hétvégén egyaránt. Leülünk együtt az asztalhoz, mert gyermekkoromban ezt láttam, és ezt a szokást viszem tovább” – mondta el a Díványnak a kétgyermekes anya, Farkasházi Réka. A színésznő egyetért a reggeli fontosságára felhívó kampánnyal. Véleménye szerint a finom és tápláló reggeli elengedhetetlen része a nap elindításának, és elképzelhetetlennek tartja, hogy a családja reggelizés nélkül induljon el otthonról. Ezt olyannyira fontosnak tartja, hogyha kell, inkább fél órával hamarabb felkel, hogy reggel minden rendben menjen.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 tipp, ami elűzi a nyaralás utáni depressziót

Dívány 2012. augusztus 14., kedd 19:28

Bár vannak, akik még nem voltak nyaralni, így fogcsikorgatva számolják a hátralévő napokat, valójában azok sincsenek jobb helyzetben, akik már visszajöttek a nyaralásról. Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy milyen nehéz visszarázódni a munkába. Pedig nyilván mindenki azt várja, hogy egy napbarnított, lelkes, energikus, motivált munkatársat kapjon vissza, ha már egyszer az illető kivette az éves rendes szabiját. Helyette azonban gyakran ugyanaz a motiválatlan, mogorva valaki lép be az ajtón, aki pár hete vagy napja elhúzott a tengerpartra. Igen, ez a vakáció utáni rosszkedv, vagyis a post vacation blues, mert neve is van.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Gubás Gabi előre felkészül a reggeli rohanásra

Dívány 2012. augusztus 14., kedd 16:01

A Nestlé támogatásával futó Sztár Szuperanyu elnevezésű játékunk keretein belül nem csak az olvasóinkat, hanem a hírességeket is próbára tesszük. A megmérettetésben Farkasházi Réka, Fésűs Nelly, Horváth Lili, Gubás Gabi és Szekeres Nóra vesz részt. Most azt mutatjuk be, hogyan küzd meg a reggeli kihívásokkal, milyen ételeket tesz az asztalra Gubás Gabi színésznő.

„Ha lehetséges, a reggelit együtt töltjük, mindenki leül, együtt eszünk. Ez nagyjából tartható is, utána mindenki megy a dolgára” – nyilatkozta a Díványnak az ötéves Attila és az egyéves Anna édesanyja, Gubás Gabi. A színésznő, aki második gyermeke születése után három hónappal tért vissza a színpadra, elmondta, ha korán kell indítaniuk a napjukat, inkább előre felkészül a reggeli rohanásra, mert a reggeli sosem maradhat ki. Véleménye szerint a közösen reggelizés szokás kérdése. Ilyenkor készítik elő, ki mit csinál aznap, ez alatt az idő alatt tudnak családi életet élni, beszélgetni, megbeszélni, hogy ki mit álmodott.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rovarirtás otthon: A sütőpor hatásos, a fogamzásgátlós májkrém kevésbé

julien 2012. augusztus 13., hétfő 19:18

Ahogy beköszönt a jó idő késő tavasszal, gyakorlatilag minden lakást ellepnek a hangyák, legyek, egyéb rovarok. Munkatársunk szerencsétlenségére egy negyedik emeleti panellakásba is befészkelték magukat a hangyák, és a legapróbb kajamorzsára is vércseként csapnak le. Utánanéztünk, mik a kevésbé hatékony, és mik a tuti módszerek az ízeltlábú betolakodók ellen, ha magunk akarunk elbánni velük, és nem egy rovarirtó cég.

Távolról sincs vége, olvasson még »

10 ok, hogy összevesszünk nyaralás alatt

km 2012. augusztus 13., hétfő 15:57

Egy párkapcsolatban mindig vannak viták, miért pont nyaraláskor ne lennének? Egy új brit felmérés szerint pihenés alatt speciális dolgokon veszünk össze, amik adott helyhez, szituációhoz köthetők, de persze régi nézeteltérések is előkerülhetnek.

Az egyik angol utazásszervező oldal, a Latedeals.co.uk 1000 embert kérdezett arról, összevész-e párjával utazás alatt: felmérésük szerint a kettesben nyaralók 79%-a legalább két oltári balhét lever egy két hetes üdülésen, 62% pedig naponta veszekszik. A párok 6%-a annyira nem bírja egymást elviselni, hogy a nyaralás egy pontján külön szobába költöznek "a folyamatos feszültség miatt” – írja a Daily Mail.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A jó lecsó titkai

ermiz 2012. augusztus 12., vasárnap 13:04

Miután a szerkesztőség összes nője azt állította, csak ő ismeri a tökéletes lecsó receptjét, ezért összegyűjtöttük a tradicionális, a reform, és a lázadó lecsókat. A rizses vagy a krinolinos a menő? Esetleg a krumplival megspékelt? Döntsék el Önök!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így éli le életét a tudományosan megalapozott nő

Dívány 2012. augusztus 11., szombat 18:56

A Buzzfeed összeszedte, hogyan is néz ki egy nő élete, ha hiszünk abban, hogy a kutatásoknak, felméréseknek mindig igazuk van. Mi is hozzápakoltuk az oldalunkon található eredményeket, és ezek alapján sorrendbe szedtük, mire is számíthatunk hatéves korunktól a 74. életévünkig. Bizony, az élet nem habostorta, de a végén legalább boldogok leszünk

Távolról sincs vége, olvasson még »

Reménytelen küzdelem ételallergiásként fesztiválozni

zezse 2012. augusztus 10., péntek 20:12

Nem könnyű annak a helyzete, aki fesztiválon szeretne enni-inni, viszont valamilyen érzékenységgel vagy allergiával küzd. A tejérzékenyek még csak-csak találnak maguknak ennivalót, de a gluténmentes kosztra fanyalódok jobban teszik, ha csomagolnak maguknak ennivalót. Megnéztük, milyen a kínálat a Szigeten.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így cseréljen tampont mobilvécében

ermiz 2012. augusztus 7., kedd 17:26

Nem kis bonyodalmat tud okozni, ha az ember fesztiválozik és menstruál. Még akkor is, ha valaki nem szenved görcsöktől, vagy nem folyik a vére, mint a Niagara, kétségtelenül megnehezíti a helyzetet.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Reggeli kihívás – Keressük Szuperanyut!

Dívány 2012. augusztus 7., kedd 14:30

Sok anyukának, fiatal dolgozó nőnek kihívást jelent a reggeli készülődés: rohannak, legalább 6-7 különböző dolgot és 2-3 személyt koordinálnak egyszerre. Ezt a káoszt csak a zsenik – azaz a Szuperanyuk – látják át. Ők azok, akik a készülődés 1-2 órája alatt mindenről gondoskodnak, arról is, hogy kiegyensúlyozottan induljon a nap, ne maradjon el a reggeli, ami még finom és tápláló is. Teljes értékű gabonával készült gabonapelyhet és friss gyümölcsöt tesznek az asztalra, szakítanak néhány percet arra, hogy együtt étkezzen a család, és nem marad el néhány kedves szó sem.

stockfresh 50088 happy-boy-enjoying-a-bowl-of-cereals-for-breakf
Fotó: Stockfresh

Keressük tehát a Szuperanyukat, akik átlátnak a reggeli készülődés káoszán és szembenéznek a nagy reggeli kihívással. Egyedi történeteket és fotókat várunk olvasóinktól, arról, hogy mi fér bele egy átlagos reggelbe. Mi kerül a családi asztalra? Hogyan lehet időt nyerni mindenre? A pályázatokat a következő hetekben a szuperanyu.palyazat@gmail.com e-mail címre várjuk. A pályázatnak tartalmaznia kell egy 10 soros leírást és legalább egy fotót. Beküldési határidő: 2012. augusztus 29.

Nem csupán olvasóinkat, hanem híres anyukákat is próbára teszünk: nekik is bizonyítaniuk kell, hogy ők mindennapi hősök, még reggel is. Az ő reggeli kihívásaikat a jövő héten osztjuk meg a Dívány olvasóival, akik szavazhatnak arra, hogy ki legyen a Szuper sztáranyu.

Az olvasóink által beküldött pályázatok közül dietetikus szakember és a Szuper sztáranyu fogja kiválasztani a legjobbakat, amelyek közül a három legérdekesebbet közzétesszük a dívány.hu-n. A Nestlé gabonapelyhek támogatásával futó játékunkban legtöbb szavazatot kapó olvasó nyereménye egy közös reggeli lesz a Szuper sztáranyuval és a Nestlé dietetikusával, Mihály Teklával; ezen túl pedig egy négyfős család egyhavi gabonapehely mennyiségét is megkapja, ráadásul egy alkalommal dietetikusi szaktanácsadáson vehet részt.

Tényleg olvashatunk mások gondolataiból?

liz 2012. augusztus 6., hétfő 16:03

Legalábbis ezt állítják a manapság olyan népszerű NLP - azaz neurolingvisztikus programozás - szószólói. Azt mondják, a beszélgetőpartnerünk szemmozgásából megállapíthatjuk, hogy igazat mond vagy sem.

Az NLP az agyunkat egy számítógépes szoftverként képzeli el. Ha sikerül átprogramoznunk a gondolatainkat, érzelmeinket és a nyelvhasználatunkat, sokkal sikeresebbek lehetünk az élet bármely területén – állítják a módszer gyakorlói. De ez még nem minden: ha elsajátítjuk a módszert, megtanulunk úgy kommunikálni másokkal, hogy az történjen, amit mi szeretnénk, magyarul manipulálni is tudjuk a beszélgetőtársunkat. Végül is A mentalista című sorozat is erre épít: Patrick Jane, a mentalista olvas a bűnözők gondolataiban, és különleges képességeivel befolyásolja a viselkedésüket. De vajon mi is képesek vagyunk erre? Vagy kamu az egész elmélet?

tk3s 10102001 478
Fotó: Heidi Berger / Northfoto
Távolról sincs vége, olvasson még »

Minden, amiért imádjuk a kánikulát!

Koncz Andrea 2012. augusztus 6., hétfő 10:25

Jön a nagy meleg, és ilyenkor napokig csak a rettenet panaszkodás és riogatás ömlik ránk. Percenként meghallgathatjuk a kánikula veszélyeit, minden barátunk sirámait, és már-már mindenki úgy tekint az időjárásra, mint valami különösen kegyetlen büntetésre.

Hagyjuk már a nyavalygást, hogy meleg van! Nézzük a dolgok jó oldalát, nyissunk egy hideg sört, és jöjjön minden, amiért imádjuk a kánikulát.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Aloé, kamilla és tejföl: megoldások leégés utánra

ermiz 2012. augusztus 5., vasárnap 20:06

A nyár nem csak a lesült bőrről, a flörtről és a fesztiválokról – na meg persze az ízesített sörről – szól, hanem a szúnyogokról, a melegről és a leégésről is.

98319263
Távolról sincs vége, olvasson még »

Hogyan égessünk kalóriát a strandon?

bb 2012. augusztus 5., vasárnap 12:00

Mivel a nyaralás nem azt jelenti, hogy mozgás és étkezés terén maximálisan elengedhetjük magunkat, a strandon is rengeteg mód van rá, hogy fizikailag formában tartsuk testünket. Összegyűjtöttük azokat a strandon végezhető mozgási lehetőségeket, melyeket, ha naponta akár fél órán át játszunk, nem lesznek túlzott gátlásaink, ha megkívánunk utána egy adag finom fagylaltot. 100 g vizes fagyiban ugyanis csak 85 kalória van, a krémfagylaltban 188 kcal, míg a 100 g jégkrém 160 kcal-t tartalmaz.

Strandröplabda: A strandröplabdázással kétszer annyi kalóriát égetünk el, mintha a füvön vagy tornateremben játszanánk. Egy órás strandröplabdázással 484 kalóriát égetünk el, de a röplabda amúgy is a legjobb alakformáló, kiválóan edzi a lábat és a feneket.

Frizbi: A Magyarországon 1941-ben, Amerikából meghonosodott játékkal fél órányi dobálással mindössze 100 kalóriát égethetünk el. Hasonló eredményt, 92 kalória veszteséget érünk el ugyanennyi ideig tartó úszódeszkázással, másnéven Boogie Boardozással is.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 ... 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85 | 86 | 87 | 88 | 89 | 90 | 91 | 92 | 93 | 94 | 95 | 96 | 97 | 98 | 99 | 100 | 101 | 102 | 103 | 104 | 105 | 106 | 107 | 108 | 109 | 110 | 111 | 112 | 113 | 114 | 115 | 116 | 117 | 118 | 119 | 120 | 121 | 122 | 123 | 124 | 125 | 126 | 127 | 128 | 129 | 130 | 131 | 132 | 133

Blogok, amiket olvasunk

MAI MANÓ 17 díjnyertes fotó 2016-ból

Lakótelepen, slaggal mosdatott elefánt, gyönyörű portrék, sportolói örömkönnyek.

OTTHONTÉRKÉP Szupertuti eladó nyaralók

A legnépszerűbb a Balaton és Pest megye, de az egész országban lehet gyöngyszemekre bukkanni. Nyaralókörkép a hirdetések alapján.

ÉDES POFA Ne dobd ki a zöldjét!

Három tuti recept, és garantáltan más szemmel nézünk a tavaszi zöldségekre, mint eddig. Bónusz: még a gyerek is megeszi.
Ajánlok blogbejegyzést

Travelo utazási ajánlatok

Hirdetés