Kvíz: emlékszel még, ki a gyilkos Agatha Christie legnépszerűbb regényeiben?

GettyImages-515355076

A mai napig az eladási listák élén állnak Agatha Christie, a krimi koronázatlan királynőjének művei. Te is szereted őket? Most levizsgázhatsz a regényiró ikon gyilkosaiból!

Az írónő 35 éve halt meg, de hátrahagyott a krimirajongóknak nagyjából 80 detektívregényt, sőt legnagyobb rajongói azzal is tisztában vannak, hogy Mary Westmacott néven romantikus regényeket is írt.

Sőt, a Wikipédia azt írja, hogy a Guinness Rekordok Könyve szerint William Shakespeare könyvei és a Biblia után Agatha Christie könyveit adták ki a legnagyobb példányszámban az egész világon. Véletlen volna? Aligha. 

Az írónő egyébként a maga korában feministának számított, és az erősebb mondatoktól sem tartózkodott:

„Señora de Caspearo kinyitotta a szemét, és halkan így szólt: – Milyen csúnyák az öreg férfiak! Istenem, milyen csúnyák! Legjobb volna valamennyit kivégezni negyvenéves korában, harmincöt még jobb lenne” – olvasható a Rejtély az Antillákon című műben az eszmefuttatás. 

Ha te is imádod a Christie-életművet, a tojásfejű piperkőc kis belgától kezdve Ariadne Oliveren át Miss Marple-ig, és fejből fújod a gyilkosok nevét, akkor is, ha hajnal háromkor ébresztenek fel, ezt a kvízt neked készítettük!

Minden kérdés megválaszolására 40 másodperc áll rendelkezésedre. Jelöld meg a helyes választ, vagy várd ki az idő végét, vagy kattints a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbáld meg újra.

Indulhat a kvíz!

0–4 helyes válasz: Azt hitted, mindennel képben vagy, ha a társaságban felreppen Agatha Christie neve, ugye? Sajnáljuk, de ez nem teljesen igaz rád. Nem baj, gyakorlat teszi a mestert, szóval ne kenődj el, hanem vigyél magaddal néhány könyvet, ha nyaralni mész, és a következő kvízt már biztosan jobb eredménnyel zárod.  

5–7 helyes válasz: Sejted, hogy miről van szó, sőt, az is lehet, hogy forgattál már néhány Agatha Christie-regényt a kezeid között, de lássuk be, van még hova fejlődni. A villamoson egész jól lehet olvasni, miközben munkába utazol, szóval ne add fel!

8–10 helyes válasz: Te tényleg figyelsz olvasás közben, sőt, mivel a gyilkosok nevére is emlékszel, valószínűleg bravúrosan elő tudod hívni, hogy a pasid mikor nézett hülyének utoljára! Nyilván, aki krimit olvas, simán átlát a szitán. Verhetetlen vagy, gratulálunk!

GettyImages-568942655
Central Press / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Mustra