A popószelfi az új mánia: így készül a tökéletes belfie

GettyImages-1156953920

Nem minden szelfi készül egyenlőnek. Ott van az unalomig ismert sima szelfi, a tükörszelfi, a szexi szelfi és a belfie, magyarul egyszerűen csak popószelfi. Ez elég egyedi abból a szempontból, hogy nem olyan egyszerű megcsinálni, ugyanis itt nem elég csak a tükör elé állni és csücsöríteni. Bizonyos szintű szakértelem (!) szükséges ahhoz, hogy megörökíthesd a feneked csodás gömbölyűségét.

Szóval, ha úgy érzed, hogy annyira jó hátsód van, hogy szeretnéd  megörökíteni, sőt, mi több, szeretnéd, ha az összes valós és nem valós ismerősöd tudjon róla, jó helyen jársz.

Cosmopolitan ugyanis megkeresett néhány influencert, akik tudnak egy-két dolgot arról, hogyan kell igazán jól mutogatni, vagy éppen elérni, hogy optikailag tökéletesnek tűnjön a popsid, akár az a valóságban, akár nem. Az alábbiakban  tippeket és trükköket találsz a tökéletes belfie elkészítéséhez.

Meríts ihletet!

Az egész fenékmutogatós mánia  2015-ben kezdődött, és bár már 2021 van, még mindig nem tudnak leállni vele sem az exhibicionisták, sem az imádóik. Szóval alább néhány testpozitív influencer hátsóját vizsgálhatod meg, akik természetesen nagyon jól érzik magukat a bőrükben, és ha te is a nyomdokaikba szeretnél lépni, figyeld meg, hogyan tartják a lábukat vagy a csípőjüket. Nyugodtan lesd el a trükkjeiket, ha te is szeretnéd, hogy mindenki megtudja, hogy nem akármilyen farral futnak össze az utcán, ha úgy alakul!   

Használd ki a telefonod előnyeit!

Az a jó a mobilokban, hogy eléggé sokoldalúak, és egy saját fotó használata nemcsak kevésbé drámaivá teszi a dolgokat, hanem bármikor használhatod, hiszen mindig kéznél van – ez pedig azt jelenti, hogy rendkívül egyszerűen és gyorsan elküldheted a képet annak, akit éppen le akarsz nyűgözni.

Profi tipp: Használd a normál kamerát, ne szelfi stílust – javasolja Jessamyn Instagram-jógi és influencer. Ezáltal a fényképek – természetesebben – néznek ki. Már amennyire természetes és normális, hogy a farodat akarod mutogatni. 

Ügyelj a világításra!

Legyen szó természetes világításról, aranyóráról, csengőfényről vagy a telefon vakujáról, a világítás megváltoztathatja a szelfi megjelenését és hangulatát – mondja Catherine Li modell. Az ő személyes kedvence a természetes világítás.

A helyzet viszont az, hogy a telefonok nem rögzítenek túl jól sötétben, ez pedig megnehezítheti, hogy biztosan láttathass mindent, amit szeretnél, szóval a legjobb az lenne, ha egy szelfiringet is beszereznél. Így a szemfüles, de halálosan titkos imádóid észrevehetik azokat az elmaradt és nem kívánt szőrszálakat is – a popsid csodás gömbölydedsége mellett –, amelyek a kozmetikus figyelmét elkerülték, amikor nála jártál. 

Sose hagyd figyelmen kívül, mit viselsz!

Bármit is szeretnél viselni, és amitől a legszexisebbnek érzed magad, azt meg kell mutatnod a belfie-den. Anna Victoria kedvence például a magas derekú nadrág. Kiemeli a különbséget a derekad és a hátsód között – mondja.

Ha szexisebb megjelenésre vágysz, próbáld ki néhány fehérneművel is a dolgot, ettől partnered valószínűleg azonnal megőrül, amint meglátja a képeket. 

Próbáld ki a pózokat!

A klasszikus belfie pózhoz: Állj egy kis távolságra a tükörtől, majd a felsőtested fordítsd el, hogy a popsid elöl és középen legyen – mondja Anna Victoria, a testpozitív influencer és tréner. Elismerte azt is, hogy kissé valóban kényelmetlen a póz, de azt ugye még régről tudjuk, hogy semmi sincs ingyen. 

Ha nem annyira jön be ez a póz, hajolj le, így igazi teljes képet adhatsz arról, hogy mi a helyzet ott lent. Ez állítólag azért jó, mert a feneked a legjobb módon hatalmasnak tűnik. Csak tartsd a telefont, és állva helyezd a feneked alá. Nem nagy ügy, ugye?

Íme egy másik póz: Nincs más dolgod, mint a tükörrel szembenézni, felemelni a jobb lábadat, a bal csípődre támaszkodni, és a vállad fölött átnézni.

Általánosságban elmondható, hogy ha ezt a pózt választod, minden szögben nagyon jól fogsz kinézni – mondja Jessamyn, aki mindehhez  azt a nagyon értékes tanácsot is megosztotta, hogy képzeld el, hogy magaddal szeretkezel, mert ez is segít. Hogy hogyan, egyelőre rejtély, de ha ezt egy önimádó influencer mondja, biztosan úgy is van. 

Arasd le a babérokat!

Vagy csak olvasgasd, ahogy kommentekben a nyálukat csorgatják az ismerősid. Reméljük, élőben nem okoz majd néhány kellemetlen pillanatot a felvétel. Mondjuk, amikor a főnököd megemlíti, hogy legutóbb milyen jó képet töltöttél fel magadról az Instagramra.  

Oszd meg másokkal is!
Mustra